fbpx

Move – Trust – Lead

Wat als je vanuit energie, ontspanning en zelfvertrouwen zou leven, niet geremd door beperkende overtuigingen en patronen?

 

We willen allemaal een succesvol leven leiden; gelukkig zijn, van betekenis zijn, en de energie hebben om te doen wat we willen doen op een ontspannen en betrokken manier.

Toch lukt het vaak niet om te doen wat we echt willen; het ontbreekt ons aan energie, focus of tijd. Hoe voorkom je dat jouw energie en daarmee jouw dromen en doelen als zand tussen je vingers wegglippen? En wat is er écht nodig om vol energie en ontspannen midden in je leven te staan en ‘jouw ding te doen’?

Essential Selfcare

Als je wilt leven en werken vanuit innerlijk leiderschap is Selfcare essentieel. Een zorgvuldig opgezette Selfcare practice schept de ruimte waarin je kunt opladen en waar je helder kunt worden en waar je keuzes kunt maken. Het helpt je aan het stuur van je eigen leven te (blijven) staan. Selfcare is de basis onder succes en werkgeluk, onder liefdevolle en respectvolle relaties, onder je ‘op je plek en in je element’ voelen.
Maar hoe zorg je dat Selfcare jou consistent en écht empowert en je zowel in balans als in je kracht brengt?

Our bodies play a huge role in the accomplishment of our goals and our overall happiness. Essential Selfcare is about tuning into our physical bodies and energy, learning ways to support our health and well-being, so that we can do what we need to do and enjoy the journey.”

(vrij naar Kristi Bowman, A Butterfly Life)

Herken je dit..

 • Door de waan van de dag kom je niet aan ontspannen, afstemmen en opladen toe
 • De zorg voor jezelf staat niet op je agenda, alle andere dingen die ‘moeten’ wel
 • Je weet niet goed wat werkt en mist een ‘leidraad’
 • Je wilt je niet teveel binden aan vaste tijden of een locatie. Je agenda is al zo vol!
 • Eerdere yoga of meditatie-lessen brachten je niet de deep change die je wilt zien

Ik ben niet anders..

 

Queen of Selfcare? Dat werd ik niet vanzelf. En het vraagt nog elke dag m’n aandacht. Het is namelijk niet een knop die je omzet waarna het vanzelf gaat. Het is wel een vaardigheid die je je eigen kunt maken, waardoor je jezelf op elk moment in je leven van binnen uit kunt leiden.

Als hoogsensitieve vrouw met een pittige baan in de reclame, viel ik keihard in m’n valkuilen: niet kunnen stoppen met werken, de behoeften van anderen boven die van mezelf stellen, alles alleen doen, geen rust nemen, een hoofd dat overuren draait en niet luisteren naar m’n lijf.. Valkuilen waarvan ik nu weet dat de meeste vrouwen ze hebben.

Ik ben niet anders dan jij.. Ik heb alleen de keuze gemaakt m’n Selfcare centraal te stellen. Iedere dag weer. Want werkelijke aandacht voor je energie – Essential Selfcare – brengt je bij je dromen, je doelen en je kracht. Essential Selfcare gaat over zorgen voor je well-being en daar bewust en regelmatig aandacht aangeven. Met als gevolg dat je keuzes gaat maken die werkelijk kloppen. Dat je gaat doen wat je wérkelijk wilt doen. Én dat je daarvan enorm geniet.

Essential Selfcare Membership

Wil jij aandacht aan je energie geven, maar weet je niet goed hoe? Weet je diep in je hart dat je meer te bieden hebt, en ook dat je meer te genieten hebt? Wil je graag een leidraad voor je practice die je ondersteunt in het vinden van wat voor jou waar is? Mis je steun, gelijkgestemden, iemand die je af en toe een spiegel voorhoudt? 

Daar gaat het Essential Selfcare Membership je bij helpen. In het portal kun je aan de hand van een thema, putten uit verschillende bronnen om jou te ondersteunen. Of je nou wilt ontspannen, geïnspireerd wil worden of zelf-onderzoek en zelf-coaching wil doen..

Wat krijg je

 • Maandelijkse podcast over het thema
 • Essentie Mantra voor op je telefoon
 • Twee bijbehorende practices, zoals een meditatie, Qigong, en bijvoorbeeld Somatic Inquiry of Opening
 • Een werkboek met reflectie vragen
 • Een maandelijkse Masterclass/groepscoaching-sessie met Q & A
 • 10% korting op de meeste van mijn workshops en programma’s
 • Bonus: maandelijkse Qigong-Flow Class
 • Bonus: lidmaatschap van de Facebook-groep

 

Zolang je lid bent hou je toegang tot de content*. Het Membership is zo een bron van toepasbare Selfcare rond verschillende thema’s, waar je altijd uit kunt putten.

Voor wie is het

Je vragen kunnen stellen, ervaringen kunnen delen, je deel van een geheel voelen.. dat is zo belangrijk in onze ‘digital world’! Daarom streef ik niet zozeer naar een grote groep vrouwen, maar naar een selecte groep vrouwen:

 • Hartvolle vrouwelijke professionals die vanuit innerlijk leiderschap midden in hun leven en werk willen staan
 • Vrouwen die waarde hechten hechten aan het ‘rippel-effect’ van hun energie en die hun energie willen optimaliseren
 • Vrouwen die willen leren ván en mét andere vrouwen

We need a repeated discipline, a genuine training,

in order to let go of our old habits of mind

and to find and sustain a new way of being.

— Jack Kornfield

Ervaring van anderen

Super dat ik nu elke dag met je kan trainen!
Tineke Bos

Zelf thuis oefeningen doen.. ik kom er niet makkelijk aan toe. Nu kan ik jou 'aanzetten' en het is heerlijk om dan samen te trainen. Zo lukt het me wel!

Het verbinden met m’n energie doet me goed
Ellen

De lemniscaat-oefening, het voelen van energie tussen mijn handen en het verbinden met m'n energie en met de energie van de natuur... Ik vond het erg fijn, het deed me goed.

Ik kon ineens de spanning in m’n borstgebied loslaten
Ellen

Ik begon aan de les met ademhalingsklachten, spanning in mijn kaak en keel en een hoogzittende energie.

Door de les en door wat je zei in de Facebook Live, kon ik het aanspannen dat ik blijkbaar doe in m'n borstgebied, ineens loslaten.

In contacten word ik veel minder makkelijk opgeslokt door alles
Jacolien

Waar ik eerst nog heel veel uitdaging had, is het inmiddels genieten om te Qigongen. Niet dat het makkelijk is of alleen maar licht of fijn. Het was echt wel even wennen. Maar ik geniet ervan als ik de Qi voel stromen. Of wanneer ik voel dat ik bepaalde lichaamsdelen echt kan doen verzachten en dat ik naar mijn kern kan.

Dat brengt me veel. In de hectiek van mijn leven merk ik dat ik veel bewuster alles aan ga. Of heel bewust niet! Het laten of niet aangaan van dingen kostte me eerder echt veel moeite.

In contacten, ook in mijn werk met cliënten, merk ik dat ik minder makkelijk wordt opgeslokt door alles. Ik kan nu meer vanuit compassie, én professioneel én nabij, verbindend werken.

ThanX voor de spiegels onderweg!

Jacolien

De oefeningen houden me dicht bij mezelf
Anja

Ik kijk enorm uit elke week naar de mail met de lessen. En de wekelijkse introductievideo is steeds zo 'to the point'! Er is zoveel dat ik daardoor in een ander licht kan zien, direct kan toepassen.

De oefeningen zelf zijn voor mij inmiddels onmisbaar. Ze geven me kracht en ze houden me dichtbij mezelf. Er is geen dag meer zonder Qigong of een van je meditaties. Zonder dat de deur uitgaan is net zoiets als m'n tanden niet poetsen. Ondenkbaar!

Oefeningen waar ik behoefte aan heb
Sjan

De online lessen geven mij iedere dag een soort van cadeau.

En als ik iets speciaals zoek, kijk ik op faceboek,toets rug of nek in en krijg de oefeningen waar ik behoefte aan heb.

Dank je wel!

Ja, ik doe mee!

Kies je optie hieronder en schrijf je in!
1

Membership

34,-per mnd

2

Membership

34o,-per jaar

2

Membership

187,-2 termijnen

FAQ

Waar (via welk platform) kan ik de lessen volgen?

Je vind de vooraf opgenomen content op een online platform waarop je je eigen inlog hebt. Deze inlog ontvang je na je aanmelding per mail. Wanneer je deze mail niet kunt vinden, kijk dan even in je spamfolder!

Zolang je lid bent hou je toegang tot het platform, dus tot de hele bibliotheek met alle lessen.*

De online Masterclasses en Qigong en Heartful Movement-lessen geef ik via Zoom, je krijgt daarvoor een link in je mailbox.

* Het kán voorkomen dat ik oude content wijzig, om deze beter aan te laten sluiten bij het membership, of om de kwaliteit ervan te verbeteren.

Hoe lang heb ik toegang tot de lessen?

Zolang je lid bent heb je toegang tot alle content in het Membership. Opgenomen lessen kunnen in de toekomst vervangen worden door betere, maar zullen altijd aansluiten op hun oorspronkelijke doel en het thema.

Zolang je lid bent hou je toegang tot het platform, dus tot de hele bibliotheek met alle lessen.*

De online Masterclasses en Qigong en Heartful Movement-lessen geef ik via Zoom, je krijgt daarvoor een link in je mailbox.

* Het kán voorkomen dat ik oude content wijzig, om deze beter aan te laten sluiten bij het membership, of om de kwaliteit ervan te verbeteren.

Wanneer vinden de lessen en activiteiten plaats?

De content vind je aan het begin van elke maand in je Membership.

De Masterclasses en online lessen geef ik via Zoom en kun je dus volgen waar je maar wilt (zolang je maar internet hebt).

Van de data van Masterclasses en online lessen hou ik je via de wekelijkse inspiratie-mail op de hoogte. Je ontvangt deze elke zondagochtend.

Is het nodig om ervaring te hebben met Qigong, meditatie, yoga en/of lichaamswerk?

Ervaring met Somatic Inquiry, Qigong, meditatie of andere practices is niet nodig.
Ik praat je rustig door de practices en Qigong Flows en gaandeweg pak je het steeds meer op.

We gaan niet voor hoogstandjes, maar voor diepte, herhaling en afstemming. Het ‘goed’ moeten doen is een overtuiging die de meesten van ons uit de ervaring – en daarmee uit verbinding – houdt. Ontspan, geniet waar dat kan en richt je aandacht op de beweging van je lichaam.

En heb je vragen of twijfel je ergens over? Stel je vragen gerust in de maandelijkse Masterclass of – als je daar lid van bent – in de besloten Facebook-groep.

Hoe zeg ik m'n abonnement op?

Je kunt je eenvoudig afmelden als lid door uiterlijk twee weken voor het einde van de afloop van jouw Membership-periode (per maand of per jaar) een mail te sturen naar info@jadeplaats.nl o.v.v. opzegging Essential Selfcare Membership. Mijn team maakt je afmelding dan binnen twee weken in orde.

Let op: jouw Membership begint op het moment van aanmelding en gaat dus meestal gelijk met de kalendermaand.

Hoe gaat de betaling in z'n werk?

Je eerste betaling doe je via iDeal in de webshop. Daarna betaal je tot wederopzegging via automatische incasso. Je krijgt vóór het aflopen van jouw abonnementsperiode een bericht van de aanstaande incasso per email. Zodat je – wanneer je dat wilt – tijdig op kunt zeggen.

Hoe lang heb ik toegang tot de lessen?

Zolang je lid bent kun je alle lessen binnen het platform doen en/of herhalen. Na opzegging van je lidmaatschap, vervalt de mogelijkheid om in te loggen en de lessen te bekijken.

Dit ben ik (in een notendop)

Al bijna 15 jaar leid ik wekelijkse embodied selfcare sessies aan een kring van vrouwen die het beste uit zichzelf willen halen. Al ruim 10 jaar ben ik vrouwencoach gespecialiseerd in stress, burnout en innerlijk leiderschap. Het is mijn missie vrouwen te helpen vanuit embodied innerlijk leiderschap midden in de wereld te staan.

Mijn ervaring breng ik met veel liefde en aandacht samen in het Essential Selfcare Membership. Binnen dit membership bewegen we onszelf (ja, ik ook!) naar meer authenticiteit en eigen leiderschap aan de hand van maandelijkse essentie-thema’s met bijpassende mantra. Met het Membership wil ik een bedding bieden waarin je kunt thuiskomen, ontdekken en opladen.

Chi Neng Qigong was een mijlpaal op m’n eigen reis naar m’n eigen leiderschap. Geboeid door de wijsheid van het lijf, door energiewerk, door vrouwelijke en mannelijke energiepatronen en de disbalans daarin werd ik coach en trainer in emotioneel lichaamswerk en lichaamsgerichte NLP. Mijn pad langs deze trainingen maakte me zachter, ik ging weer voelen, ging open. Én tegelijkertijd werd ik krachtiger, moediger en levendiger dan ooit.

De betekenis en noodzaak van Selfcare werd enorm helder: rust, passie en richting hebben, grenzen kunnen aangeven, je góed voelen en je energie kunnen inzetten voor anderen… het komt voort uit Selfcare.

Rosanne Verstappen

Disclaimer:
Het deelnemen aan de lessen en practices binnen het Essential Selfcare Membership of daarbuiten door mij, of in mijn naam (Jade Plaats), aangeboden, zijn geheel voor eigen risico. Ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor mogelijke blessures, ongevallen, materiële of immateriële schade die al dan niet direct of indirect in verband kunnen worden gebracht met deelname aan alles wat het Membership je biedt, online en offline.

Luister naar je lichaam en forceer jezelf niet. Wanneer een oefening niet goed voelt, stop dan rustig of pas de houding aan. Neem vooral contact op met je huisarts als je twijfelt of een practice goed voor je is.