fbpx
Ruimte geven aan je potentieel
Snoeien om te groeien ~ ruimte geven aan je potentieel
12 maart 2018
Leaving yourself is loosing your Self
Leaving yourself is loosing your Self
16 april 2018

Ontspannen en in balans met Online Qigong

Online Qigonglessen voor vrouwen

Waarom online Qigong? Je zult het met me eens zijn: we leven in een tijd vol drukte en stress. Vol informatie. En soms ben je daar flink moe van, overprikkeld zelfs, met een vol hoofd en spanning in je lijf. Qigong helpt je om meer ontspanning en ruimte te ervaren en grip te krijgen op je energie. En online doe je dat makkelijk vanuit je eigen huis op je eigen tijd! 

Je lichaam regelt zelf je balans, wanneer je het de kans geeft

Aanhoudende stress en informatie-overload geven op den duur klachten. Hoofdpijn, menstruatieklachten, overgangsklachten, vermoeidheid, slecht slapen.. Dingen die we ‘erbij nemen’, maar die in wezen tekenen zijn dat je uit balans bent. In het westen zijn we ervan overtuigd dat menstruatiepijn en PMS normaal is, en dat de overgang een moeizame periode is vol klachten. We gaan onze klachten zo goed mogelijk te lijf met kruiden of pillen tegen specifieke klachten. Maar het kan anders!

Wat als je hele systeem in balans gebracht zou kunnen worden waardoor alle klachten verdwijnen en je je vol energie en ontspannen zou voelen, zou je dat dan aangrijpen? Wat als de disbalans die je ervaart een gevolg is van een verstoring in je energie en van uitputting? Wanneer je energie goed stroomt, regelt je lichaam zelf je balans. Je voelt je niet alleen lichamelijk gezond en krachtig, maar ook mentaal en emotioneel!

Qigong is dé yoga voor een betere energiebalans

Qigong is Chinese yoga en de oefeningen zijn gericht op het verbeteren van je energiebalans. Dagelijks oefenen kun je vergelijken met jezelf elke dag een acupunctuur-behandeling geven. Dat geeft je een enorme boost! Je energie gaat stromen, waardoor klachten en vermoeidheid verdwijnen en je grip krijgt op je energielekken. Qigong is ankeren in jezelf en jezelf de ruimte leren geven. Je gaat je grenzen voelen en aangeven, je kunt makkelijker ontspannen en genieten, en je gaat steeds meer kiezen voor wat echt bij je past.

Online Qigong werkt!

Misschien heb jij net als veel andere vrouwen geen tijd om elke week op een vaste tijd naar een Qigong les te gaan. Toch heb je, juist als sensitieve drukke vrouw die met beide benen stevig in haar leven wil staan,  juist behoefte aan tijd voor jezelf. Niet om op de bank te hangen, maar om actief je energie en zelfvertrouwen te ondersteunen. Zelf. Vanuit huis.

Om eerlijk te zijn was mijn vertrouwen in de kracht van online Qigong doen in eerste instantie vrij klein. Het moest volgens mij echt 1-op-1 of in een groep, in contact met elkaar. Maar inmiddels ben ik echt onder de indruk van de kracht van online qigong doen.

Zelf heb ik namelijk veel baat bij en plezier van live online Qigong-lessen. Ik train graag en regelmatig met m’n Zhineng Qigong Therapy teacher in Maleisië. Wat is dat krachtig en hoe stimuleert het me! Natuurlijk wil ik nog steeds het liefst naar Maleisië om daar met hem te trainen en van hem te leren. Maar het is gaaf hoe internet me nu alvast in de gelegenheid stelt om met hem te trainen en van hem te leren. Wanneer ik dat had uitgesteld tot ik tijd en geld had om naar Maleisië te gaan, dan was ik nu niet verder dan drie jaar geleden.

Dat ik zelf ook via internet zou kunnen werken, dat kwartje viel eigenlijk pas toen een klant van me verhuisde naar Haïti. Onze twee-wekelijkse sessies zetten we voort via Skype. Ik zag m’n klant groeien door regelmatig te trainen. En hoe bijzonder was het dat ik ook via Skype kon waarnemen waar z’n energie stagneerde en wat er nodig was in de oefening.

Vorig jaar was ik op werkvakantie in Portugal en nam een korte oefening op die ik daar deed in de tuin. Toen ik die op m’n timeline postte kreeg ik geweldige reacties terug. Vrouwen die rustig werden van het doen van de oefening, en die dit vaker en meer wilden! Ook vrouwen die nog nooit Qigong hadden ervaren, waren onder de indruk van de kleine oefening die ik deelde.

Vanuit je huis, wanneer het jou uitkomt

Wat ik zelf zo fijn vind aan online leren is dat je het overal kunt doen als je even tijd hebt en de beschikking hebt over internet. Je kunt het doen waar en wanneer je maar wilt. Wat ik er vaak in mis is de mogelijkheid om uit te wisselen en contact te hebben met mede-cursisten en de leraar. Dan leer je online en moet je nog steeds jezelf motiveren. En als je vragen hebt kun je die nergens kwijt.

Ik hou juist van een groep omdat er verbinding ontstaat, en regelmaat. Je kunt leren van elkaar en elkaar ook stimuleren. Juist het deel uitmaken van een groep en het contact met je leraar vergroot je plezier en betrokkenheid en daarmee ook je kans op succes.

Daarom heb ik ervoor gekozen een Online Jade Qigong Community op te zetten. Want ook online leren hoe je niet alleen te doen. In de Community kun je leren, uitwisselen en vragen stellen. Twee keer per week krijg je les, en de meeste lessen zal ik live geven. Soms kies ik voor het posten van een vooraf genomen videoles, en ook dan kom ik later live om je vragen te beantwoorden.

Lezingen en meditaties

Bonus zijn de lezingen en meditaties die ik geef in de Community, die je live kunt bijwonen, maar die je ook achteraf terug kunt kijken. En natuurlijk kun je een les of meditatie vaker herhalen, zodat je – als je dat zou willen – elke dág een oefening of les kunt doen. Waar je ook bent: thuis, op vakantie, of in je pauze van het werk. Zo werk je zelf, in je eigen tempo, aan je ontspanning en je energiebalans, waardoor kwalen als pijn, angst, stress, slapeloosheid en vermoeidheid verminderen of zelfs verdwijnen.

Hoe lang en hoe vaak moet je online Qigong doen?

Elke dag twintig minuten per dag Qigong beoefenen is ideaal als je een gezond persoon bent.
Wanneer je daar geen tijd voor hebt, heb je misschien de neiging om het dan maar helemaal te laten. Dat is jammer, want 5 minuten is meer dan helemaal niks! En dus óók waardevol! Elke minuut dat je aandacht hebt voor jezelf en je energie, elke minuut dat je ontspant en in het moment bent is bouwen aan je gezondheid. Van mij mag die lat dus gerust omlaag, zodat het ook haalbaar is, zelfs op drukke dagen.

Hoe lang je oefent is van minder belang dan vanuit welke intentie en energie je oefent. Mag je genieten van het moment en van je oefening, ook al gaat het niet zoals je het eigenlijk wilt? Heb je je aandacht echt bij jezelf e in de oefening? Mijn tip is om je te richten op ‘genieten van je oefening’, dat is belangrijker dan welke duur of welke andere stelregel dan ook.  Genieten is de nieuwe yoga, dus relax & enjoy!

Wil je ook online qigong beoefenen?

Op 1 april 2018 begon ik met online Qigong lessen geven. Na twee jaar staat is hieruit het Essential Selfcare Membership ontstaan, met een platform waarop de leden kunnen inloggen voor hun lessen, meditaties, de maandelijkse podcast en vrij lichaamswerk voor zelf-coaching en meer energie en balans. Plus maandelijkse online live lessen en Masterclasses voor vragen, verdieping en verbinding.

notaBene: de Community is alleen voor vrouwen toegankelijk.

Shine your Qi-light!

Heb je rust nodig en wil je landen in je lijf? Je bent van harte welkom in het Essential Selfcare Membership! Volg je liever offline les en woon je in de buurt van Arnhem? Hier vind je m’n lesrooster

Meer contact met je lijf? Download hier m'n ebook met eenvoudige oefeningen voor thuis.

2 Comments

 1. Marysia schreef:

  Hallo Rosanne,

  Geef je nog steeds online les? Als ik op de online link klik krijg ik een Oops error.

  Hartelijke groet,

  Marysia van Eijk

  • Hi Marysia, dank je dat je me hierop attent maakt! Deze post is van een tijdje geleden, en ik had de link nog niet aangepast. Inmiddels heb ik dat gedaan, met wat uitleg erbij. Want de lessen, zoals ik ermee begonnen ben zijn inmiddels uitgegroeid tot het Essential Selfcare Membership. We werken met maandthema’s, Qigong Flows, meditaties en lichaamswerk. En er zijn online momenten waarop we elkaar live ontmoeten (online live lessen en Masterclasses of groepscoaching-sessies). Wil je hier meer over weten, laat het me even weten, dan bellen we even!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *