fbpx
Zo voel je je elke dag stralend
Zó voel je je elke dag stralend
14 februari 2017
Voorjaarsmoeheid
Voorjaarsmoe… Wat nu?
18 maart 2017

Moe? Oormassage geeft je een opkikker

Moe? Meer energie? Oormassage helpt
Je kunt nog zó goed voor je energie zorgen, soms ben je gewoon moe. En als je dan kijkt naar wat je nog doen moet… zucht. Waar haal je de energie nog vandaan? Het lijkt misschien ‘far-fetched’, maar die energie, die haal je uit je oren. Écht! Met oormassage geef je jezelf een opkikker.

Soms heb je gewoon nét een beetje extra energie nodig. Om die lange vergadering te leiden. Of om tijdens een late autorit fris te blijven. Natuurlijk, je kunt ook naar koffie grijpen, maar hoe mooi is het dat je dat beetje extra ook uit je eigen lichaam kunt halen? En dat door simpelweg je oren te masseren!

Oormassage wordt niet alleen ingezet voor ‘net dat beetje meer energie’. Het helpt o.a. bij stress, rugklachten en zelfs de symptomen van Parkinson zouden erdoor kunnen verminderen. Een ‘alleskunner’ dus, bij een acupuncturist uitgevoerd door plaatsing van semi-permanente ‘naaldjes’ in je oren op specifieke punten. Maar je kunt ook nu alvast zelf aan de slag gaan met oormassage. Makkelijk, pijnloos en super-eenvoudig. Hieronder vind je een heerlijke ‘anti-stress-behandeling’, die spanning in je hele lichaam helpt verminderen en je weer een gevoel van energie zal geven.

Wat merk je?

Veel mensen ervaren een warme gloed, niet alleen in hun oren, maar – milder – in hun hele lichaam. Het masseren van de oren stimuleert namelijk de energiestroom in alle meridianen en dat geeft dat ontspannen warme en wakkere gevoel in je lijf.

Hoe lang en hoe vaak doe je het

Oormassage vraagt maar weinig tijd. In een paar minuten heb je jezelf al een fijne opkikker gegeven, maar langer masseren mag natuurlijk ook. Probeer eens om het een week lang 3x per dag te doen. Zo krijg je het ‘in je vingers’. En naarmate je meer ervaring krijgt en het vaker doet, zal het effect groter zijn.

Hoe doe je het?

Ben je thuis, maak er dan echt even een ‘selfcare-momentje van’. Ga lekker ontspannen liggen, zet je telefoon stil en pak als dat kan een dekentje erbij. Een warm lichaam versterkt namelijk het effect van de massage.

Maar het fijne van een oormassage is dat je die overal kunt doen, of je nu in de trein, op je werk bent of op een verjaardag bent. Desnoods trek je je even terug op de wc, je bent maar een paar minuten weg.

 

Leg de palmen van je handen op je oren en druk zo je oren even dicht. Laat dan weer los. Herhaal dit drie keer.

 

Mini-lymfdrainage: masseer al rondjes draaiend met je wijs en middelvinger van achter je oren langs je hals naar beneden. Je geeft hierbij een lichte druk naar beneden. Deze beweging herhaal je vanaf net voor je oorlel naar beneden, langs je kaak en hals.

 

Pak de bovenkant van je oren tussen duim en wijsvinger en trek je oren zachtjes omhoog.

 

Masseer langs de buitenrand van je oor naar beneden met zacht knedende bewegingen.

 

Draai kleine rondjes met je wijs of middelvingers op, over en ín alle plekjes waar je maar kunt komen.

 

Masseer langs de buitenrand van je oor naar beneden met zacht knedende bewegingen.

 

Knijp met je duim en wijsvinger langs de rand van je binnenste oorschelp. Van boven naar beneden.

 

Herhaal deze zelfde ‘route’, maar nu met de nagel van je duim, terwijl je met je andere vingers lichtjes tegendruk geeft.

 

Klap je oren dubbel, de achterkant naar voren. Lukt het ook met de bovenkant naar beneden?

 

Om af te sluiten trek je nog even aan je oorlelletjes.

Zo, klaar! En hoe voelt het? Leuk als je dat wilt delen, dat kan hieronder in de comments.

Shine your Qi-ligtht,

Meer contact met je lijf? Download hier m'n ebook met eenvoudige oefeningen voor thuis.

2 Comments

  1. Nicole Makker schreef:

    Wat super leuk dat je deze heerlijke oormassage deelt met ons allemaal !
    Zojuist gedaan en het voelt heerlijk, DANK JE WEL LIEVE ROSANNE !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.