fbpx

Online Jade Qigong lessen

Volg nu Jade Qigong & Bodymindfulness-lessen, waar en wanneer jij maar wilt!

Online Qigong

Welkom bij de Online Jade Qigong Community. Je bent hier op een speciaal moment; we zijn in een proces van verdieping en zelfonderzoek hier. We werken met maandthema’s en movement. Qigong en vrij bewegen om jouw relatie met het thema te onderzoeken en te verbreden. Met de lessen, podcasts en mp3’s die ik in deze community online met je deel, wil ik je  helpen ruimte te maken in je dag, je lijf en je leven voor wie je echt bent. Ik noem dat Essential Selfcare. Om te landen in je lijf en meer balans te creëren in je dagelijks leven.
Je kunt eenvoudig meedoen vanuit je eigen woon- of slaapkamer, welkom!

Ruimte in je lijf, je hoofd en in je hart

Je lichaam is energie. Je lichaam bewegen is je energie in beweging brengen. Je kunt je energie balans brengen, je kunt je energie activeren, je kunt je lichaam ontspannen zodat je energie beter kan stromen.
Stress, en ook trauma, kun je zien als vastgezette energie, vastgezet potentieel. Het geeft spanning in je lijf en het geeft spanning in je ‘zijn’. Je houdt je authentieke zelf terug.

Door het Essential Selfcare Membership ontdooi je door het doen van Qigong en Somatic Inquiry, meditatie en reflectie-vragen je de vastgezette energie, zodat je potentieel weer kan stromen.  Steeds een beetje meer. Het is als thuiskomen, zoals cursisten zeggen. Thuis bij jezelf, in je lichaam. Ik noem op deze manier je verbinden met jezelf Essential Selfcare. Zorg voor je energie, voor je potentieel. En het is de belangrijkste zorg die er is.

Ook thuis, online, kun je dit doen. Met dit membership ontmoet je jezelf en open je jezelf steeds een beetje meer. Je laat spanning los, je krijgt meer ruimte. Elke keer een stukje meer. De energie-oefeningen (Qigong) brengen je energie in harmonie. Je gaat rust en ruimte ervaren. In je lijf, je hoofd en in je hart. Je gaat steeds helderder kiezen voor en leven vanuit je essentie.

 

Selfcare in action

Qigong betekent ‘energie-oefening’. Het zijn oefeningen volgens een vaste volgorde, maar ook vrije Qigong en westers lichaamswerk helpt je energie te stromen. Essential Selfcare is een manier van leven waarin je jouw energie centraal zet. Zodat je, voorbij alle stress en drukte, het mooiste in jezelf naar boven kunt gaan brengen. Je leven kunt gaan vormgeven vanuit wat voor jouw essentieel is.

Daar kun je over lezen en over praten. Maar het best kom je in beweging en verbind je je met je energie. Ga je ervaren. Je energie heeft je aandacht en je actie nodig. De online lessen helpen je daarbij en ondersteunen je energie en balans.

Heartful Movement is het leren kennen van jezelf.. Zoals Teacher Li Hongshi zei:

‘to practice Qigong is to practice your Heart..

Bewust je energie oefenen is je hart oefenen. Je hart staat ook voor moed, voor lef. En er is moed voor nodig om naar binnen te gaan en voor jezelf te kiezen. Er is moed voor nodig om te leven met een open hart. Open naar een ander, en open naar jezelf. Toch is dat precies wat ons van binnen uit gevraagd wordt. Dat we aspecten van onszelf en wat belangrijk voor ons is wegduwen en niet leven maakt dat we uiteindelijk burnout raken. Afgesneden van onszelf.

Je hart oefenen vraagt dat je weer terugkomt. Dat je je ten diepste met je heelheid verbindt en vandaar uit keuzes maakt die werkelijk bij je passen.

 

Persoonlijke ontwikkeling met je eigen lijf als coach

Het online membership helpt je een moment van aandacht en ruimte voor jezelf te nemen. Door de oefeningen en interventies word je zachtjes uitgedaagd om in je lijf je eigen antwoorden te vinden op vragen als:

  • Hoe ga ik om met grenzen
  • Hoe zet ik m’n kracht in en hoe kan dat anders
  • Wat doe ik met mijn energie, hoe houd ik die beter bij me
  • Wanneer verlies ik mijn balans

De rust, de inzichten en de energie die de oefeningen je brengen, neem je steeds meer mee in je dagelijks leven.

Ervaring van anderen

Super dat ik nu elke dag met je kan trainen!
Tineke Bos

Zelf thuis oefeningen doen.. ik kom er niet makkelijk aan toe. Nu kan ik jou 'aanzetten' en het is heerlijk om dan samen te trainen. Zo lukt het me wel!

Het verbinden met m’n energie doet me goed
Ellen

De lemniscaat-oefening, het voelen van energie tussen mijn handen en het verbinden met m'n energie en met de energie van de natuur... Ik vond het erg fijn, het deed me goed.

Ik kon ineens de spanning in m’n borstgebied loslaten
Ellen

Ik begon aan de les met ademhalingsklachten, spanning in mijn kaak en keel en een hoogzittende energie.

Door de les en door wat je zei in de Facebook Live, kon ik het aanspannen dat ik blijkbaar doe in m'n borstgebied, ineens loslaten.

In contacten word ik veel minder makkelijk opgeslokt door alles
Jacolien

Waar ik eerst nog heel veel uitdaging had, is het inmiddels genieten om te Qigongen. Niet dat het makkelijk is of alleen maar licht of fijn. Het was echt wel even wennen. Maar ik geniet ervan als ik de Qi voel stromen. Of wanneer ik voel dat ik bepaalde lichaamsdelen echt kan doen verzachten en dat ik naar mijn kern kan.

Dat brengt me veel. In de hectiek van mijn leven merk ik dat ik veel bewuster alles aan ga. Of heel bewust niet! Het laten of niet aangaan van dingen kostte me eerder echt veel moeite.

In contacten, ook in mijn werk met cliënten, merk ik dat ik minder makkelijk wordt opgeslokt door alles. Ik kan nu meer vanuit compassie, én professioneel én nabij, verbindend werken.

ThanX voor de spiegels onderweg!

Jacolien

De oefeningen houden me dicht bij mezelf
Anja

Ik kijk enorm uit elke week naar de mail met de lessen. En de wekelijkse introductievideo is steeds zo 'to the point'! Er is zoveel dat ik daardoor in een ander licht kan zien, direct kan toepassen.

De oefeningen zelf zijn voor mij inmiddels onmisbaar. Ze geven me kracht en ze houden me dichtbij mezelf. Er is geen dag meer zonder Qigong of een van je meditaties. Zonder dat de deur uitgaan is net zoiets als m'n tanden niet poetsen. Ondenkbaar!

Oefeningen waar ik behoefte aan heb
Sjan

De online lessen geven mij iedere dag een soort van cadeau.

En als ik iets speciaals zoek, kijk ik op faceboek,toets rug of nek in en krijg de oefeningen waar ik behoefte aan heb.

Dank je wel!

Ja, ik doe mee!

 Via onderstaande link schrijf je je in voor de lessen.
Online Jade Qigong & Bodymindfulness lessen

Online lessen Jade Qigong & Bodymindfulness

17,-per mnd

  • Twee lessen per week
  • Online trainen in je eigen woonkamer
  • Vraag en antwoord-sessies
  • Elke maand een live les van een uur
  • Je eerste maand voor de helft

Veelgestelde vragen over de online Qigong & Bodymindfulness lessen

Waar (via welk platform) kan ik de lessen volgen?

Ik geef de lessen via een besloten Facebook Community. Zit je niet op Facebook en is dat voor jou ook geen optie, dan is er geen vrouw overboord. Ik stuur de lessen namelijk ook gewoon per mail. Je krijgt een link naar een besloten online omgeving op Youtube, waar ze tot twee weken na het aflopen van de lopende maand beschikbaar blijven.

Wanneer vinden de lessen en activiteiten plaats?

Je krijgt twee lessen per week, op maandagavond en op vrijdagochtend.

Elke week op vrijdag zet ik het rooster voor de komende week in de groep. Op dit rooster vind je de extra activiteiten van de komende week (denk aan lezingen of meditaties via Facebook, of een Q&A-sessie).
Deze informatie stuur ik je ook per mail.

Aan het einde van elke maand of elk thema geef ik een lange live-les van een uur. Ook deze datum vind je terug in het rooster.
Is het nodig om ervaring te hebben met Qigong en/of lichaamswerk?

Ervaring met Qigong of anders lichaamswerk is niet nodig.
Ik praat je rustig door de oefeningen en gaandeweg pak je het steeds meer op.

We gaan in deze groep niet voor hoogstandjes, maar eerder voor diepte en afstemming. Het ‘goed’ moeten doen is een maatstaf die ons vaak uit de ervaring houdt. Ontpan, geniet waar dat kan en richt je aandacht op de beweging van je lichaam.

En heb je vragen of twijfel je ergens over? Stel je vragen gerust in de Facebookgroep!

Hoe zeg ik m'n abonnement op?

Je kunt je eenvoudig afmelden voor de lessen door uiterlijk twee weken voor het einde van de afloop van jouw lesperiode een mail te sturen naar rosanne@jadeplaats.nl o.v.v. opzegging online lessen. Ik maak je afmelding dan binnen twee weken in orde.

Let op: jouw lesperiode begint op het moment van aanmelding en hoeft dus niet gelijk te gaan met de kalendermaand.

Hoe gaat de betaling in z'n werk?

Een maand online lessen volgen kost €17,-. De maand gaat in op het moment van je aanmelding, dit hoeft dus niet persé kalendermaand te zijn.
De eerste maand dat je meedoet betaal je de helft. Zo kun je laagdrempelig uitproberen of het iets voor je is. Betaling geschiedt per automatische incasso.

Hoe lang heb ik toegang tot de lessen?

De lessen blijven twee weken na afloop van een lesmaand (dit is een kalendermaand!) online staan. Dus heb je een doorlopend abonnement, dan blijven ze voor je beschikbaar gedurende deze periode.

In geval dat je je abonnement opzegt vervalt je mogelijkheid om de lessen te bekijken per vervaldatum van je abonnement.

Dit ben ik (in een notendop)

Ik ben een absolute Qigong en Bodymindfulness lover. Dankzij Qigong kreeg ik mijn energie weer op orde en kwam ik beter in balans. Ik ontdekte de inherente wijsheid van m’n lijf (en de eigenwijsheid van m’n hoofd) en voelde dat ik meer ‘heel’ werd. Ik werd zachter, ging weer voelen, ging open..

Tijdens de opleidingen, trainingen en workshops die ik daarna volgde kwam ik dieper in het opruimen van patronen. En daarmee dieper in mijn ontzag, passie en geloof in de wijsheid van het lijf. Ik heb ontdekt wat ik eigenlijk al wist: dat we het antwoord allemaal in ons hebben,  diep van binnen. We mogen die plek en de weg ernaar toe gaan ontdekken.

Inmiddels ben ik  gecertificeerd Chi Neng Qigong Instructeur(al meer dan 10 jaar), Qigong Therapist en geaccrediteerd Body Mind Language trainer en caoch. Ik ben een pad gegaan dat me heeft geopend en me nog steeds vervult en ik geloof dat elke vrouw, op haar eigen tijd en volgens haar eigen wijsheid, dat pad te gaan heeft. Ik hou ervan samen op dit pad te zijn en naast vrouwen te staan bij het in contact komen met hun inherente wijsheid. Wijsheid zit niet in een systeem, dat zit in onszelf. Systemen wijzen ons de weg, maar we hebben allemaal die weg zelf te gaan. We mogen onze eigen guru ontsluiten en contact maken met de wijsheid die we diep van binnen al hebben. We mogen daarin steeds meer gaan vertrouwen en rusten.
Dat is wat ik hoop te helpen groeien, bij jou, in jou, met deze online lessen.

Wanneer ik m’n dagelijkse oefeningen doe, wordt m’n leven makkelijker. Ik voel me rustiger en beter in m’n centrum. Ik vergeet mezelf niet zo gauw in de hectiek van de dag en stress heeft minder vaat op me.

Rosanne Verstappen

Disclaimer:
Het deelnemen aan de  Online Jade Qigong les of andere online activiteiten van Jade Plaats is geheel voor eigen risico. Ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor mogelijke blessures, ongevallen, materiële of immateriële schade die al dan niet direct of indirect in verband kunnen worden gebracht met deelname aan de lessen.

Luister naar je lichaam en forceer jezelf niet. Wanneer een oefening niet goed voelt, stop dan rustig of pas de houding aan.