fbpx

Qigong voor vrouwen

Qigong is een Chinese vorm van Yoga en betekent letterlijk: werken met je energie. Het doel van Qigong-oefeningen is om grip te krijgen op je energie en je mentale staat. Het helpt je te ontspannen én je energie te richten.

Net zoals er veel vormen van Yoga zijn, zijn er ook veel vormen van Qigong. De vorm die ik in essentie beoefen en doorgeef is Chi Neng Qigong, ook wel Zhineng Qigong genaamd. De oefeningen uit deze medische Qigongvorm zijn bekend door het krachtige effect op je gezondheid en je staat van zijn. De sierlijke bewegingen zijn voor iedereen uit te voeren en brengen je energie (Qi) in balans: je krijgt rust in je hoofd en je lichaam wordt sterk en gezond.

Qigong is veel meer dan een bewegingsleer of een methode om te ontspannen. Qigong biedt voor wie daarvoor openstaat een totale methode voor persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Wat je doel ook is: als je stevig en ontspannen in je leven wilt staan, heeft je energie je aandacht en je actie nodig. Ruimte daarvoor bied ik je in mijn wekelijkse Qigong-lessen voor vrouwen in Arnhem.

Woon je verder weg of train je liever thuis? Misschien zijn m’n online lessen dan iets voor jou.

Nog even dit: hoewel Qigong op zich zeer geschikt is voor zowel mannen als vrouwen (en iedereen daartussen in), zijn mijn groepslessen gericht op mensen met een overwegend vrouwelijke essentie. Ben jij man of heb je een overwegend mannelijke essentie? Voel je dan welkom in m’n online lessen of boek me voor een aantal privélessen. 

Lesrooster

Maandag, 19.30 uur

Chi Zaal, Sloetstraat 66A, Arnhem

Woensdag, 10.00 uur

Chi Zaal, Sloetstraat 66A, Arnhem

Woensdag, 19.00 uur

Yogahouse, Putstraat 11, Arnhem

Online lessen

“We need a repeated discipline, a genuine training,

in order to let go of our old habits of mind

and to find and sustain a new way of being.”

— Jack Kornfield