fbpx

Qigong voor vrouwen

Qigong is een Chinese vorm van Yoga en betekent letterlijk: werken met je energie. Het doel van Qigong-oefeningen is om grip te krijgen op je energie en je mentale staat. Het helpt je te ontspannen én je energie te richten.

Net zoals er veel vormen van Yoga zijn, zijn er ook veel vormen van Qigong. De vorm die ik in essentie beoefen en doorgeef is Chi Neng Qigong, ook wel Zhineng Qigong genaamd. De oefeningen uit deze medische Qigongvorm zijn bekend door het krachtige effect op je gezondheid en je staat van zijn. De sierlijke bewegingen zijn voor iedereen uit te voeren en brengen je energie (Qi) in balans: je krijgt rust in je hoofd en je lichaam wordt sterk en gezond.

Qigong is veel meer dan een bewegingsleer of een methode om te ontspannen. Qigong biedt voor wie daarvoor openstaat een totale methode voor persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Wat je doel ook is: als je stevig en ontspannen in je leven wilt staan, heeft je energie je aandacht en je actie nodig. Ruimte daarvoor bied ik je in de wekelijkse Qigong-lessen voor vrouwen. Deze lessen geef ik in Arnhem en ik heb cursisten uit de wijde omgeving van Arnhem; van Bemmel tot Ede en Zevenaar.

Nog even dit: hoewel Qigong op zich zeer geschikt is voor iedereen, man of vrouw, zijn mijn groepslessen gericht op mensen met een overwegend vrouwelijke essentie. Ben jij man of heb je een overwegend mannelijke essentie? Neem dan een aantal privélessen bij mij of vraag me naar een goede collega-instructeur. Ik help je graag verder! 

Lesrooster

Maandag, 19.30 uur

Chi Zaal, Sloetstraat 66A, Arnhem

Woensdag, 10.00 uur

Chi Zaal, Sloetstraat 66A, Arnhem

Woensdag, 19.00 uur

Yogahouse, Putstraat 11, Arnhem

“We need a repeated discipline, a genuine training,

in order to let go of our old habits of mind

and to find and sustain a new way of being.”

— Jack Kornfield