fbpx

Rosanne Verstappen helpt vrouwen grip te krijgen op hun energie en daarmee op hun leven. Ze begeleidt hen bij vraagstukken rondom vrouwelijk leiderschap, life-balance, burnout, stress en energiemanagement.

Als Chi Neng Qigong instructeur en Qigong Therapist en psychologisch lichaamsgericht coach en trainer, geeft ze workshops, trainingen, 1-op-1 begeleiding en retreats voor vrouwen.

In haar werk gaat ze uit van de wijsheid van het lichaam van haar klanten. Hierbij nodigt ze het lichaam stap voor stap uit de essentie weer te geven en te transformeren. Ze werkt o.a. met (Chi Neng) Qigong, principes uit de Martial Arts, Body Mind Language, beweging, visualisatie, aanraking, adem en klank.

Rosanne is post HBO geaccrediteerd Body Mind Language coach en trainer. Daarnaast is ze gecertificeerd Chi Neng Qigong instructeur, Qigong Therapist en Stress Consultant.

Rosanne Verstappen

Balance your energy, balance your Life!

Je houdt alle ballen in de lucht. Je bent de spil in het leven van veel mensen om je heen en je zet je beste beentje voor. Voor je werk, je kinderen, je partner, je gezondheid. Dat doe je, ook als het niet meevalt.

Wat ik je gun is meer rust en balans. Meer plezier, en grip op je energie. Ik geloof dat we ervoor gemaakt zijn om ontspannen en voluit te leven. Om jezelf te zijn en van daar uit bij te dragen. Daar sta en ga ik voor. Ik noem dat succesvol jezelf zijn.

Jade Method - training voor grip op je energie

Mijn verhaal

Op mijn veertigste raakte ik burnout. Een zegen, hoe gek dat ook klinkt. Ik was uitgeput, leeg en somber. M’n lijf  zei ‘ho stop’. Wat een noodkreet, wat een wijsheid. Het lukte me niet langer om alles met m’n hoofd op te lossen en m’n lijf met al haar signalen te negeren. Het begon tot me door te dringen: ik kon niet voor m’n gezin zorgen, als ik niet voor mezelf zorgde. Ik moest het anders gaan doen. M’n lijf in, naar m’n hart luisteren.

De weg terug vond ik stapje voor stapje. De stappen die ik nam gaan over het steeds meer op één lijn brengen van hoofd, hart en buik. Over kiezen voor voluit leven in balans. Over niet meer inhouden, maar uitdrukken. Energie moet stromen en dat zet ik nu voorop. Ik ben niet meer bang om uit balans te raken.

Onder mijn ervaring heb ik een universele structuur aangetroffen. De stappen die ik zette bleken niet alleen voor mij essentieel, maar voor alle vrouwen die ik daarna mocht begeleiden. En voor ieder op een eigen unieke manier. Je vindt ze dan ook terug als ‘steppingstones’ van de 8-delige Jade Method 8-delige energy embodiment training. Deze psychologisch lichaamsgerichte methode helpt je stress en spanning om te zetten in grip op je leven en je energie.

Wanneer je je energie verandert, verander je je leven. Zorgen voor je energie is daarom essentieel. Zelfzorg als startpunt voor een betere wereld, dat klinkt je misschien een beetje egoïstisch in de oren. Toch, alleen als je goed voor jezelf zorgt, kun je goed voor een ander zorgen. En kun je open en volledig aanwezig zijn en je talenten op een duurzame en zinvolle manier inzetten. Het klinkt als een open deur, maar het is wel eentje waar we gauw aan voorbij lopen.

Succes, zinvol leven, plezier en aandacht kunnen natuurlijk en ontspannen samenvallen.
Het is mijn missie om je te helpen zó om te gaan met je energie en balans,
dat dit je dagelijkse realiteit is.

Het leven is niet bedoeld om je klein te maken of om maar door te rennen en moe te zijn. Het is de bedoeling dat je stralend je zelf kunt inbrengen in de wereld.

In het oude China wisten ze het allang: als je energie goed stroomt, dan straal je. Je zit lekker in je vel en voelt je ontspannen, geïnspireerd. Je hart, hoofd en buik zitten als het ware ‘op één lijn’. Blokkeert je energie, dan merk je dat aan je emotionele, mentale en fysieke balans. Bijvoorbeeld aan slecht slapen, sombere gedachten of chaotisch denken.

Je wordt gevoeliger voor stress, vindt grenzen stellen lastig of je hebt gewoon niet meer dat volle plezier dat je vroeger had. Ook lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugklachten, vermoeidheid, en overgangsklachten wijzen op een storing in je energiehuishouding.

Vind je rustpunt

Vertragen en het contact met jezelf herstellen is je eerste stap als je je gestresst en uitgeput voelt. Vanuit je rustpunt ervaar je rust en ruimte, waar je ook bent en wat je ook doet. Je rustpunt is een plek in jezelf, je persoonlijke sanctuary. Waar je kunt opladen en waar je wéét wat je volgende stap is..

De eerste stap uit stress is vertragen..

 

In de workshop ‘Vind je rustpunt’  leer je je te verbinden met je rustpunt, waarmee je toegang krijgt tot je innerlijke kracht. De inzichten die je opdoet zijn direct toepasbaar in je dagelijks leven. Stress heeft minder invloed op je en je krijgt meer grip op je energie.

Jade Qigong

Wees je eigen goeroe

Ik ben geen goeroe, dat ben je volgens mij gewoon zelf. Ik heb dus geen pasklare antwoorden voor je, maar wel een methode waarmee jij stap voor stap jouw persoonlijke weg vindt.

 

Lao Tzu zegt: ‘In the centre of your being you have the answer’.

 

Daar geloof ik 100% in: jij hebt je eigen antwoord in je. Ik help je graag het te vinden, door je te helpen van je hoofd in je lijf te komen en de daar aanwezige wijsheid te ontmoeten en in te zetten.

Hoe te beginnen..

Bijvoorbeeld met m’n gratis eBook met tips en oefeningen om je uít je hoofd en ín je lijf te komen. Probeer de oefeningen en pas toe wat bij jou en je leven past.

Professionele bio

Opleiding & Ervaring

  • Body & Mind Language Instituut: ViV, SNRO en KTNO geaccrediteerd Body & Mind Language Coach en Trainer (2016)
  • Zhineng Qigong opleiding Level 1 (2008) en 2 (2010) via het Chi Neng Instituut van Patricia van Walstijn. Ik ben gecertificeerd Chi Neng Qigong instructeur.
  • Aansluitend verdiepte ik me in zowel de westerse als de oosterse visie op en aanpak van stress. In 2010 sloot ik m’n opleiding tot Stressconsultant af.
  • Qigong Therapist Module 1 en 2 –  Island Qigong Institute van teacher Ooi Kean Hin in Maleisië (2013, 2015, 2018)
  • Ik trainde en train regelmatig met diverse Chinese Zhineng Qigong leraren, waaronder Wei Qi Feng, Ooi Kean Hin en Li Hongshi.
  • Daarnaast verdiepte ik me in andere Qigongvormen, Healing Tao, TCM, tantrische Qigong, alsmede in Tai Chi, yoga, westers lichaamswerk en meditatie.

 

Bedrijven

Een greep uit m’n zakelijke opdrachtgevers: Qi-People, ABN-AMRO, Atos, Eneco, Nestlé, Gemeente Rheden, Gemeente Den Haag, WellVit, Crocs en Misset. Voor hen verzorgde ik actieve lezingen, workshops en trainingen op het gebied van Qigong & Life-Balance, stresspreventie en persoonlijk energiemanagement.

Heb je interesse in een workshop, actieve lezing of training bij jou op het werk? Neem dan contact met me op