fbpx

Rosanne Verstappen helpt vrouwen grip te krijgen op hun energie en daarmee op hun leven. Ze begeleidt hen bij vraagstukken rondom vrouwelijk leiderschap en energiemanagement, hsp, hss, life-balance, stress & burnout. 

Als Embodiment Facilitator en vrouwencoach, gespecialiseerd in energiemanagement voor vrouwen, geeft ze workshops, trainingen, 1-op-1 begeleiding en retreats.

In haar werk gaat ze uit van de wijsheid van het lichaam van haar klanten. Ze helpt hen zich te (her)verbinden met de wijsheid van hun lijf en hun stagnatie stap voor stap om te zetten in energie, kracht en levensplezier.
Rosanne werkt o.a. met (Chi Neng) Qigong, principes uit de Martial Arts, Body Mind Language, Somatic Inquiry, meditatie, visualisatie, aanraking, adem en klank.

Rosanne is post HBO geaccrediteerd Body Mind Language coach en trainer. Daarnaast is ze gecertificeerd Chi Neng Qigong instructeur, Qigong Therapist en Stress Consultant.

 

Balance your energy, balance your Life!

Je zorgt voor anderen. Privé en ook in je werk. Of je nou werkt in de zorg of op een andere manier met mensen werkt, je weet dat jouw werk ertoe doet. En je doet het met je hart.

Daarbij vergeet je vaak jezelf. Terwijl je het ergens wel weet: de beste zorg voor de andere begint met echte zorg voor jezelf.

Alles verandert als je werkt vanuit wat voor jouw klopt. Vanuit een goede verbinding met jezelf en daarmee een goede verbinding met met de ander. Als je – te midden van wat soms chaos is – je visie helder embodied uitdraagt, doe je wat klopt. Wanneer je dagelijks zorgt voor je eigen wellbeing, breng je het beste van jezelf in je dag, naar de ander.

Dat gevoel van wellbeing en verbinding, hervind je steeds opnieuw door Embodied Essential Selfcare.

Ik geloof dat we een unieke en altijd aanwezige bron van wijsheid en energie hebben, die van ons eigen lijf. Via ons lijf kunnen we ons openen voor onze innerlijke wijsheid. Kiezen voor bijdragen vanuit ontspanning, je goed voelen en trouw aan jezelf. Daar sta en ga ik voor. Ik noem dat succesvol jezelf zijn.

Jade Method - training voor grip op je energie

Een burnout is een cadeautje!

Op mijn veertigste raakte ik burnout. Een zegen, hoe gek dat ook klinkt. Ik was uitgeput, m’n lijf  zei ‘ho stop’. Wat een noodkreet, wat een wijsheid. Wat een groot cadeau.

Vrouwen die op de rand staan van een burnout, staan op een keerpunt in hun leven. Ze staan oog in oog met de vraag op te ruimen. Zichzelf aan goed te kijken, en het anders te doen. Vanuit hun hoofd hun lijf in, om oude rommel op te ruimen en hun essentie nieuw leven in te blazen.

Leren met stress en spanning om te gaan is niet genoeg. Je tijd beter indelen is maar een deel van het verhaal. Positief denken is niet de oplossing. Een burnout, een depressie, traumastress… het gaat verder dan dat. Het vraagt je helemaal tevoorschijn te komen.

Ik geloof dat een burnout helemaal niet door werkstress komt. Mensen die goed voor zichzelf kunnen zorgen raken niet burnout.
Onder een burnout zit altijd een patroon uit je kindertijd dat nu een energielek is, oude traumastress houdt je lichaam en je geest gevangen in de fight/flight, waardoor je niet bij jezelf kunt blijven, je grenzen niet goed kunt voelen en aangeven en je boosheid maar liever inslikt. Je past je aan en doet dingen die niet bij je passen. Dát maakt je ziek!

Het is tijd om jezelf aan te kijken, de weg terug te gaan naar de vrouw die je in de diepte bent, onder al die lagen van aanpassing.

En ja, dat is spannend. De weg terug vind je namelijk buíten de gebaande paden, buiten je comfortzone. Daarbinnen vind je alleen ‘doekjes voor het bloeden’. De weg terug vraagt je in beweging te komen. Je hoofd, hart en buik op één lijn te brengen en steeds meer te kiezen voor voluit leven vanuit je hart. Wat wil jij écht? Hoe geef je je grenzen aan? Wat heb jij nodig om je goed te voelen..

‘Ik leerde hoe ik voor m’n energie kan zorgen. Dat geeft zo’n vertrouwen dat ik niet meer bang ben om uit balans te raken’. 

Tijdens mijn eigen ervaringsweg ervaarde ik m’n disconnectie met Yin, m’n vrouwelijke energie. Ik ontdekte de universele vrouwelijke weg en vond daarin esesntiele helende elementen, die niet alleen voor mij essentieel bleken, maar ook de honderden vrouwen die ik daarna mocht begeleiden hielpen de weg terug te vinden.
De 9 modules van de Jade Method zijn opgebouwd rond deze essentiële elementen en bieden je een landkaart van de vrouwelijke helende weg.

De Jade Method is een manier van leren door ervaring, met je lijf. Een weg van ‘zijn’ en ontdekken en bewegen. Zo krijg je toegang tot dat gebied in jezelf dat wéét. De Jade Method biedt je met haar structuur een ‘landkaart’, toch is het pad dat je gaat uniek, persoonlijk, echt alleen van jou.

Wanneer je gedurende de training meer en meer in je lichaam land, geef je je energie meer en meer een ‘huis’. Dat ervarend en koesterend versterk je je energie en bouw je haar op. Je energie is dé bouwsteen in je leven, het is essentieel. Het is waarmee je jouw gezondheid en je leven opbouwt, waarmee je je kinderen opvoedt, waarmee je dat in de wereld brengt wat jouw unieke talent is. Wanneer je zorgt voor je energie, verandert niet alleen jouw leven, maar de hele wereld krijgt meer waarde.

Dat is mijn missie: om jou en 9.999 andere vrouwen te helpen te zorgen voor hun energie en vandaar uit midden in de wereld te staan.

Door Essential Selfcare raak je steeds meer verbonden met je innerlijke wijsheid en kun je meer en meer ontspannen en vanuit je natuurlijke vrouwelijke essentie, je Feminine Presence in actie komen en jouw bijdrage leveren. Levend vanuit Presence, Passion &  Purpose. Open en volledig aanwezig en je talenten op een duurzame en zinvolle manier inzettend.

Succes, zinvol leven, plezier en aandacht kunnen natuurlijk en ontspannen samenvallen.
Het is mijn missie om je te helpen zó om te gaan met je energie en balans, dat dit je dagelijkse realiteit is.

In het oude China wisten ze het allang: als je energie goed stroomt, dan straal je. Je zit lekker in je vel en voelt je ontspannen, geïnspireerd. Je hart, hoofd en buik zitten als het ware ‘op één lijn’. Blokkeert je energie, dan merk je dat aan je emotionele, mentale en fysieke balans. Bijvoorbeeld aan slecht slapen, sombere gedachten of chaotisch denken.

Je wordt gevoeliger voor stress, vindt grenzen stellen lastig of je hebt gewoon niet meer dat volle plezier dat je vroeger had. Ook lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugklachten, vermoeidheid, en overgangsklachten wijzen op een storing in je energiehuishouding.

Jade Qigong

Je bent je eigen guru

Ik geloof niet dat iemand anders dan jijzelf de wijsheid in pacht heeft. Diep van binnen weet je wat je wilt en wat goed voor je is en het is tijd dat we allemaal die eigen-wijsheid gaan volgen en ontwikkelen.

Er zijn dus geen pasklare antwoorden, en geen ‘one-size-fits-all’-oplossingen. Wat ik wel voor je heb is een methode die jou stap-voor-stap, laag-na-laag bij jouw persoonlijke antwoorden brengt. Een methode die je de rest van je leven kunt inzetten om in te tunen op de wijsheid van je lijf. Gaandeweg zal het je steeds natuurlijker afgaan, ongeacht de situatie waar je je in bevindt.

 

Lao Tzu zegt: ‘In the centre of your being you have the answer’.

 

Daar geloof ik 100% in: jij hebt je eigen antwoord in je. Ik help je graag het te vinden, door je te helpen van je hoofd in je lijf te komen en de daar aanwezige wijsheid te ontmoeten en in te zetten.

Hoe te beginnen..

Bijvoorbeeld met m’n gratis eBook met tips en oefeningen om je uít je hoofd en ín je lijf te komen. Probeer de oefeningen en pas toe wat bij jou en je leven past.

Professionele bio

Opleiding & Ervaring

  • Body & Mind Language Instituut: ViV, SNRO en KTNO geaccrediteerd Body & Mind Language Coach en Trainer (2016)
  • Zhineng Qigong opleiding Level 1 (2008) en 2 (2010) via het Chi Neng Instituut van Patricia van Walstijn. Ik ben gecertificeerd Chi Neng Qigong instructeur.
  • Aansluitend verdiepte ik me in zowel de westerse als de oosterse visie op en aanpak van stress. In 2010 sloot ik m’n opleiding tot Stressconsultant af.
  • Qigong Therapist Module 1 en 2 –  Island Qigong Institute van teacher Ooi Kean Hin in Maleisië (2013, 2015, 2018)
  • Ik trainde en train regelmatig met de meest vooraanstaande en onderlegde Chinese Zhineng Qigong leraren, zoals Wei Qi Feng, Ooi Kean Hin en Li Hongshi.
  • Daarnaast verdiepte ik me in andere Qigongvormen, Healing Tao, TCM, tantra en tantrische Qigong, vrouwenwerk, alsmede in Tai Chi, yoga, westers lichaamswerk en meditatie.

 

Bedrijven

Een greep uit m’n zakelijke opdrachtgevers: Qi-People, ABN-AMRO, Atos, Eneco, Nestlé, Gemeente Rheden, Gemeente Den Haag, WellVit, Crocs en Misset. Voor hen verzorgde ik actieve lezingen, workshops en trainingen op het gebied van Qigong & Life-Balance, stresspreventie en persoonlijk energiemanagement.

Heb je interesse in een workshop, actieve lezing of training bij jou op het werk? Neem dan contact met me op