fbpx
Levendig leven
Leven-dig leven
5 januari 2012
Qigong oefening voor rug en galblaasmeridiaan
Qigong oefening voor rug en galblaasmeridiaan
15 maart 2016

Verdrijf je hoofdpijn natuurlijk

Hoofdpijn? Buikpijn? Menstruatiepijn? Rugpijn? Er is een punt dat je kunt masseren om de pijn te verdrijven: Hegu.

Acupressuur is een vorm van massage waarbij specifieke energie-punten in het lichaam worden gemasseerd met als doel energie in balans te brengen. Deze acupressuur-punten liggen op meridianen en in Qigong-oefeningen worden verschillende punten gebruikt. Maar eenvoudige acupressuur kun je ook  – los van Qigong – zelf toepassen. Bijvoorbeeld als je hoofdpijn hebt, dan is er Hegu.

Hegu is een acupressuurpunt en ligt tussen je wijsvinger en je duim, bovenop je hand. Wanneer je je duim en wijsvinger bij elkaar doet, zie je een bergje ontstaan en wanneer je ze spreid vind je op dezelfde plek een ‘dalletje’. In dat dalletje plaats je je duim.

Druk op het punt of masseer met ronddraaiende bewegingen 10 seconden lang, laat dan los en ontspan. Dit kun je een paar keer herhalen, in totaal ben je zo’n twee minuten bezig. Hierna verwissel je van hand.

Acupressuur werkt het beste als je er even écht de aandacht voor neemt. Trek je even terug en adem een paar keer rustig en diep door voor je begint.

Door massage van Hegu komen er endorfinen vrij in je lichaam, een natuurlijke pijnstiller die je lichaam zelf maakt. Wow, dat wijze lijf!

 

Let op: doe dit niet als je zwanger bent, want het kan de bevalling op gang brengen!

 

Ik ben benieuwd naar je ervaringen met deze tip, deel je ze hieronder met me?

Happy Qi,

Rosanne_schrijfletter

Meer contact met je lijf? Download hier m'n ebook met eenvoudige oefeningen voor thuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.