fbpx
ruimte voor jezelf
Hoe vaak neem jij tijd en ruimte voor jezelf?
5 juni 2017
Wil je leren je af te sluiten?
Wil jij ook leren om je af te sluiten?
1 september 2017

Lekker in je vel met de Jade Method – grip op je energie

Na je burnout lekker in je vel met de Jade Method

Lekker in je vel met de Jade Method. Maar wat is de Jade Method en voor wie is de methode ontwikkeld? 

De Jade Method is ontstaan uit mijn jarenlange ervaring als Qigong-docent en lichaamsgericht psychologische coach en trainer. Uit de trajecten die ik mocht hebben met vrouwen die vragen hadden op het gebied van hun energie en balans. .

Wat is de Jade Method

De Jade Method is een embodiment training voor meer energie en balans. Een Inner Energy Quest voor vrouwen, een pad van zelfzorg en afstemming op jezelf en je energie. De methode  bestaat uit 8 ‘steppingstones’, die essentieel zijn als je voluit wilt leven en succesvol jezelf wilt zijn.
In mijn praktijk hielp ik vrouwen met vragen als: ‘Hoe kom je na je burnout weer lekker in je vel? Hoe kan ik beter omgaan met stress? Grenzen stellen, hoe doe ik dat? Wat is balans voor mij? ‘Ook ikzelf worstelde met vragen tijdens en na m’n burnout: hoe stap ik úit onderliggende beperkende patronen, ín het leven. De Jade Method geeft vrouwen hun persoonlijke antwoord op deze vragen. De Jade Method is de sleutel die ik zelf destijds nodig had. 
De methode zet je lijf en je energie centraal en brengt je hart en je hoofd weer op één lijn. Zodat je persoonlijkheid in dienst staat van je hart en niet op ‘eigen houtje’ gaat regeren. Wanneer hoofd en hart te ver van elkaar verwijderd raken raak je de verbinding met jezelf kwijt. Er ontstaat een innerlijke kloof, waarin je diep kunt vallen. Die kloof heet burnout.
Je energie centraal stellen vraagt dat je jezelf – via je lichaam – regelmatig essentiële vragen stelt. Dat je regelmatig afstemt op jezelf. Zodat je je energie gaat geven aan wat wezenlijk voor je is.
Dat gaat niet vanzelf. Energie heeft je aandacht en je actie nodig. En in de drukte en afleiding van alledag is een soort van landkaart nodig die je structuur en overzicht geeft. Waar ben ik.. Een structuur die je houvast geeft en tegelijkertijd alle ruimte laat voor jouw eigen pad, je eigen ‘vorm’. De Jade Method geeft je de bedding die je nodig hebt, zodat jij kan stromen.

Voor wie is de Jade Method

De Jade Method is voor vrouwen. Vrouwen zijn, om het simpel te zeggen anders burnout dan mannen. En omdát de onderliggende oorzaak van hun disbalans, stress en burnout wezenlijk verschilt, verschilt ook de weg terug. De Jade method is een op vrouwen gerichte aanpak bij om weer in balans te komen, vol in je energie en je eigen kracht.

Ik besef dat het nu klinkt alsof de Jade Method alleen voor vrouwen met een burnout is. Dat is niet zo. Sterker nog, wanneer je aan het begin van je burnout bent, heb je waarschijnlijk nog niet voldoende energie in je systeem om ‘aan het werk’ te gaan met jezelf. In eerste deze fase is je enige opdracht: opladen. Het is dan echt beter om eerst een herstelprogramma te volgen, Qigonglessen te nemen of te kiezen voor persoonlijke coaching.

Je moet het nog steeds zelf doen, de Jade Method is geen ‘wonderpil’.

Ik richt me met de Jade Method op vrouwen zoals jij en ik. Vrouwen die bewust willen leven en zoals ik dat noem, ‘succesvol zichzelf’ willen zijn. Vrouwen die in harmonie met zichzelf, hun omgeving en hun ‘purpose’ voluit willen leven. Die weten dat er in henzelf een schat is die vrijgemaakt kan worden én die daarvoor het werk willen doen. Je moet het namelijk nog steeds zelf doen, de Jade Method is geen ‘wonderpil’.

 

Lekker in je vel met de Jade Method

We worden allemaal, al vanaf onze geboorte, gevormd door onze opvoeding. We zijn allemaal afhankelijk van acceptatie en liefde. En dat is ook wat we niet hebben gehad en ook maar zelden zelf kunnen geven: onvoorwaardelijkheid. We zijn moe, we worden getriggerd, we leggen de oorzaak van pijn buiten onszelf. En dus worden delen van ons van kleins af aan gewaardeerd (en dus door ons vergroot) en andere delen worden afgewezen (zodat we ze gaan verstoppen, totdat ze buiten ons bewustzijn vallen: ‘wij zijn zo niet’).

Omdat het bewustzijn geen weet heeft van z’n eigen beperking, is het zo lastig om met praten tot een wezenlijk andere en voedende beweging te komen.

Je lichaamshouding en je bewegingsidioom vertellen van alles over je levenshouding. Over wat wel en niet mag van jezelf, over je innerlijke ruimte en alle ‘verboden’ waar je mee leeft. Ons hoofd kan de aanpassing niet meer waarnemen, maar in ons lichaam zien we het terug in houding en spierspanningspatronen, maar ook in de fascia, de organen en de cellen. Ook onze stem geeft weer waar we onszelf hebben ‘afgeknepen’ van het leven. Waar we niet lekker in ons vel zitten en waar onze energie blokkeert.

 

Je lijft weet wat jij vergeet!

Omdat het bewustzijn geen weet heeft van z’n eigen beperking, is het zo lastig om met praten tot een wezenlijk andere en voedende beweging te komen. De ‘rem’ is voelbaar in je lichaam, net als het hartsverlangen. Het lichaam is de ruimte waar we tot nieuwe beweging kunnen komen, tot nieuwe steunende overtuigingen, tot nieuw gedrag. Het lichaam is een brug tussen het hart of de ziel, en de persoonlijkheid. Het toont zowel de aanpassing en verkramping als dat het haarzuiver weet wat wezenlijk is en hoe daar te komen.

In het lichaam en in het bewegen ervan ligt dus de sleutel naar meer balans. Daarom staat het lichaam en haar wijsheid centraal in de Jade Method. Je lijft weet wat jij vergeet! Lao Tzu zei het zo: At the center of your being you have the answer, you know who you are and you know what you want..

De Jade Method is een energy embodiment training,  je stemt af en zet je lichaam in als tolk, als poort, als coach om in contact te komen met je energie en hoe je deze beter laat stromen. Je leert door te landen in je lijf en de ervaring in te gaan.

Door o.a. beweging, body-talk, visualisatie, qigong, meditatie en klank versterk je de verbinding met jouw vitale energie. Je ontdekt jouw persoonlijke antwoord op vragen als:

Hoe is het met je energie? Wat is balans voor jou? Wat beweegt je? Hoe anker je in je lijf? Wat is voluit leven voor jou? Waar geef je je energie weg zonder dat het jou werkelijk voedt? Hoe blijf je in balans met je omgeving én met jezelf?

 

Wat is hierin de plek van Qigong, je eerste ‘passie’?

Alles! Qigong betekent werken met energie en precies dat doet de Jade Method: je energie vrij maken zodat je kunt stromen: gezond, in balans en open. De Jade Method brengt de Oosterse manier van lichaamswerk of energiewerk samen met de westerse. Brengt het van de guru’s buiten je, terug naar jezelf: je wijze lijf. Je bent je eigen guru.

De Jade Method bestaat enerzijds uit een traject van persoonlijke ontwikkeling door embodiment training, en anderzijds uit Qigong-oefeningen.

Deze twee komen in de Jade Method samen als de twee ‘helften’ van het oneindigheidsteken. Als de ene helft van de lemniscaat’ dagelijkse onderhoud is (Qigong), is de andere de ‘grote schoonmaak’. Een grote schoonmaak doe je niet dagelijks, maar ruimt wel flink op. Dagelijkse zelfzorg houdt je energiehuishouding op orde. Je krijgt steeds meer grip op je energie en oog voor wat je uit balans brengt. Een Chinees spreekwoord zegt het zo: ‘Pak grote dingen aan als ze nog klein zijn’.

De Jade Method brengt je thuis, in contact met jezélf. Zodat je – midden in je leven – in het centrum van jouw eigen lemniscaat kunt staan.

 

Op 8 september 2019 begint het 3-maanden programma Jade Method weer

Op 8 september starten we met de eerste twee modules tijdens een Deep Dive op zondag. Na deze zondag komen we op 5 vrijdagavonden, samen in Yogahouse Arnhem. We sluiten het traject af met weer een hele dag.
Er is plek voor maximaal 12 vrouwen en de eerste inschrijvingen zijn al binnen.
Voor meer informatie, data, prijzen en inschrijven klik je hier.

Shine your Qi-light!

Misschien ook leuk om te weten: binnenkort geeft ik m’n allereerste online-lezing waarin ik vertel hoe je de verbinding met je lichaam kunt vergroten en hoe je je lichaam kunt inzetten bij het omgaan met stress en burnout.
Wanneer je daarbij wilt zijn, schrijf je dan in op m’n nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte.

Meer contact met je lijf? Download hier m'n ebook met eenvoudige oefeningen voor thuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.