fbpx
Het verschil tussen Qigong en Tai Chi
Het verschil tussen Qigong en Tai Chi
9 september 2016
Omgaan met onbalans
Omgaan met onbalans
13 oktober 2016

Ademoefening om spanning los te laten

We willen allemaal ontspannen en loslaten. En we zijn allemaal druk. Gelukkig kun je tussendoor eenvoudige oefeningen doen die je helpen opbouwde spanning los te laten. Zoals deze adem-oefening. 

Ben jij vandaag al echt tot jezelf gekomen? Nee? Niet gek als je druk bent. Maar je hoeft niet te wachten tot straks. Het is zelfs beter om een paar keer per dag een kort moment in te lassen om je zenuwstelsel te kalmeren.

De oefening

Heb je nú een moment? Richt dan je aandacht naar binnen, op je ademhaling. Op de uitademing laat je spanning gaan, en op de inademing neem je nieuwe energie op, als een spons. Doe dit een aantal ademhalingen. Minimaal drie, maar je kunt ook vijf minuten – of zelfs een kwartier – de tijd nemen. Je zenuwstelsel komt ervan tot rust en je voelt je verfrist.

Neem je gedachten niet te serieus

Misschien dat er tal van gedachten naar boven komen: van de twijfel ‘doe ik het goed’ tot de gedachte ‘hier heb ik geen tijd voor..’, of wat jouw kritische geest nog meer verzint. De mogelijkheden zijn eindeloos (pffft). Maar al die gedachten zijn bedoeld om je aandacht af te leiden. Voor je het weet neem je ze serieus.. Don’t!

Je kunt je gedachten gewoon hun gang laten gaan. Wanneer je ze geen aandacht geeft, voed je ze niet en uiteindelijk vragen ze vanzelf minder aandacht.

Succes!

Zorg voor je energie, het is je ware kapitaal!

Rosanne_schrijfletter

 

 

Meer contact met je lijf? Download hier m'n ebook met eenvoudige oefeningen voor thuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.