fbpx
Meer energie in de zomer
Je energie in de zomer(hitte)
2 juli 2019
Bewegen met pijn
Bewegen met pijn
30 juni 2020

Van energielek naar energiebron!

Zo ga je van energielek naar energiebron

Weet je wat een groot energielek is? Dat we vooral kijken we naar wat we níet gedaan hebben op een dag, naar waar we te kort schieten, het beter hadden kunnen doen, waar we meer hadden willen doen. Het is nooit klaar en het is nooit goed genoeg.

Bah, klinkt vervelend en vast herkenbaar. Maar met de tip hieronder zet je dit energielek makkelijk om een energiebron!

Voor mij is dit een stressbron die maakt dat ik uiteindelijk het overzicht verlies en overprikkeld raak. Mijn kostbare energie ‘down the drain’!
Waarschijnlijk slaat het ook bij jou een gat in je ‘energie-emmer’: chaos in je hoofd, je gespannen voelen, emotioneel reageren, moeheid.

Het kan altijd beter..

De realiteit is dat we zelden echt alles kunnen doen wat we ons hadden voorgenomen. Er blijft altijd wel iets liggen. Er is altijd wel iets wat beter had gekund, wat we anders hadden willen doen. Meestal kunnen we daar gewoon mee omgaan.

Behalve als onze angst de kop opsteekt. Als we het negatief gaan labelen en het als ‘te kort schieten’ en ‘niet goed genoeg zijn’ gaan voelen. Het echte lekken van je energie begint wanneer we niet aan onze eigen eisen kunnen voldoen.

En vaak neem je dat nare gevoel mee als je werktijd erop zit: je laat alles ‘wat nog moet’ en ‘alles dat niet goed ging’ door je hoofd gaan. Niet gek dat je moe ben na je werk.. van onfrisse gedachten wordt niemand fris!

Het kan ook anders. De volgende Essential Selfcare practice helpt je om je energie zacht te laten bruisen. Zodat je de volgende dag vol energie weer aan het werk kan.

De oefening

Wanneer je alles wat je op een dag doet bewust waardeert zul je merken dat dat je energie gééft!

Je doet dat door een moment de tijd te nemen en terug te gaan naar alles wat je gedaan hebt die dag. En wat je waardeert is niet alleen het ‘grote’, vergeet ook het kleine niet: opstaan, je tanden poetsen, je ontbijt klaarmaken, de ochtendzoen, je zwaai naar de buurvrouw.. Want hoe je dag ook was, die kleine dingen deed je wél!

Al dingen die we doen en die we niet waarderen.. Terwijl dat een hele simpele, kleine en krachtige manier om energie te krijgen uit de dingen die je doet en je goed te voelen daarover.

Om mezelf te herinneren dit te doen te herinneren is dit mijn mantra:

I celebrate every little step I take.. 

Ik zeg het op verschillende momenten op een dag en dat verandert m’n energie direct!

Enne.. je hoeft niet te wachten tot vanavond, je kunt nu direct beginnen iets te waarderen wat je deed vandaag.

NJoy!

 

Wil je meer oefeningen weten gericht op Essential Selfcare, die je zelf thuis kunt doen? In m’n Online lessen werk ik met maandthema’s die aansluiten bij de 5 elementen. Bijvoorbeeld over aandacht, stress of omgaan met grenzen. Ik geef je achtergrond informatie en tips én oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen.

Shine your Qi-light!

Meer contact met je lijf? Download hier m'n ebook met eenvoudige oefeningen voor thuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.