fbpx
Na je burnout lekker in je vel met de Jade Method
Lekker in je vel met de Jade Method – grip op je energie
24 juli 2017
Bijna burnout? Praat erover!
Bijna burnout? Praat erover!
5 september 2017

Wil jij ook leren om je af te sluiten?

Wil je leren je af te sluiten?

Prikkels. Je loopt in de stad en je bent na een half uur doodmoe. De problemen van een kennis neem jij mee naar huis. Een verwijt of een onverwachte uiting van boosheid van een ander brengt je volledig van je stuk… Je energie gaat op en neer met alle prikkels die je krijgt uit je omgeving. En wanneer je overprikkeld bent gaan alle alarmen in je tegelijk af. Je kunt alleen nog maar alles wat ‘teveel’ is van je afduwen en vluchten. Een vreselijk gevoel. De oplossing? Je leren afsluiten. Althans, dat dénk je..

Met een dikke huid voel je nou eenmaal minder..

Vaak komen mensen ook in mijn lessen om dat te leren. Moe van de overprikkeling zoeken ze naar een manier om ermee te leren omgaan. Logisch. Ik deed dat ook. En net als de mensen die hiervoor mijn lessen binnen stappen zocht ik op de verkeerde plek naar een oplossing. Eerlijk gezegd? Ik dacht dat er iets mis met míj was! ‘Je moet je gewoon afsluiten’ kreeg ik als advies van mijn collega’s destijds, die het gewend waren zo om te gaan met alles waarop ze geen invloed dachten te hebben. Met een dikke huid voel je nou eenmaal minder. En dat is precies wat ik niet wilde: ik had toch niet zo hard gewerkt om open te gaan, om me vervolgens weer af te sluiten?

De makkelijkste manier om om te gaan met ongenoegen is je ongenoegen niet serieus nemen. Onder de tafel vegen. Gewoon je schouders eronder en doorgaan. Althans, het líjkt het makkelijkst. Maar met jezelf niet serieus nemen, zaag je zelf de poten onder je stoel vandaan. Je levert je kracht in en uiteindelijk val je om..

 

Hoe kun je leven zonder die veilige muur om je heen?

Maar hoe ga je dán om met die zee van prikkels en al die emoties en verhalen van jezelf en van anderen? Wat als je zo open bent dat alles je raakt? Als je energie binnen een uurtje in de stad helemaal ‘down the drain’ is? Hoe kun je leven zonder die veilige muur om je heen?

 

Maak contact met je vrouwzijn:

Alle problemen – zo stelt de Chinese gezondheidskunde – komen voort uit een disbalans tussen Yin en Yang, het vrouwelijke en het mannelijke.
Ook bij burnout en problemen met stress en spanning bij vrouwen zie ik steeds die disbalans. Als vrouw in onze cultuur raak je los van je vrouwelijke kern, wat hetzelfde is als het opgeven van je vrouwelijke kracht. Wat je rest is een mannelijke manier van leven en voor ons is betekent dat meer overleven dan leven. Gevolg? Uitputting, verlies van verbinding met jezelf en uiteindelijk de slaat je innerlijke waakhond aan: je raakt burnout.

Onze taak is ons opnieuw te verbinden met onze vrouwelijke energie. Daar kun je boeken over lezen, maar het mooiste boek ben je zelf. Wanneer je je verbind met je lichaam dan zul je merken dat je op een natuurlijke manier steeds meer gaat leven naar wat voor jou klopt. Je vind jouw eigen unieke en bewegende balans tussen Yin en Yang.
En dat voelt krachtig, veilig, zacht, open, kwetsbaar, dankbaar, levend, bruisend, helder en stevig. Het geeft ruimte. En ruimte van binnen geeft ruimte van buiten. Je zult merken dat je minder snel ‘vol’ raakt..

 

Zorg voor bruis

‘Bruisen van energie’ is niet voor niks een spreekwoord. Wanneer je bruist van energie heb je een hoog energielevel. Daarmee bedoel ik niet alleen dat je veel energie hebt, maar ook dat je een hoge energiefrequéntie hebt. En die twee zijn met elkaar verbonden.
Energie haal je voor een groot deel uit je nachtrust en uit voeding. Ook je ademhaling levert energie. Het meest wezenlijk is misschien wel je mindset. Energiebronnen versterken elkaar. Een goede nachtrust maakt het makkelijker om ook goed te eten. En als je op die vlakken goed gevoed voelt, dan ben je stabieler en is het makkelijker je een positieve, krachtige mindset te hebben.

Je energiefrequentie is de trilling van je energie of de kwaliteit van je emoties en je staat van zijn. Compassie en liefde hebben een hoge frequentie, schaamte en schuld een lage (zware) frequentie. Dus: choose love! Waar`mee ik overigens zeker niet wil zeggen dat je je boosheid moet wegdrukken of alles met de mantel der liefde moet bedekken. Want reken maar dat die weggestopte of opgepoetste emoties gewoon doortrillen en mee-creëren, al is het buiten jouw bewustzijn!

 

Trust the vibes you get, energy doesn’t lie!

 

Als je energie krachtig is en van een hoge frequentie, zul je je steeds stabieler en ‘at ease’ voelen. Je voelt steeds beter wat niet bij je past en je zult steeds bewuster kunnen kiezen voor wat je wél wilt. Grenzen stellen is dan niet meer ‘hard werken’, maar meer een zuiver en transparant bij jezelf blijven.

Open, open en nog eens open

Wat er ook gebeurt, je hebt altijd twee opties: openen of sluiten. Bij angst en pijn en zware emoties ‘sluiten’ we ons als het ware. Je energiefrequentie wordt dan zwaar en zo voel je je ook. Je leeft vanuit weerstand en dat kost ongemerkt veel energie. Om iets voor elkaar te krijgen ‘doe je je ding’ vanuit wilskracht.

Wanneer je je opent, precies in hoe je situatie is, openen je je voor je eigen stroom van liefde. Je zult merken dat je ontspant en dat je weer vertrouwen, hoop en kracht voelt. Je vindt aansluiting met de stroom van liefde om je heen. Je energiefrequentie stijgt en wat je doet ontstaat vanuit flow, moeiteloos.

Niet zo moeilijk om te kiezen wat je wilt. Want met je afsluiten, sluit je het leven buiten. Kies voor een stevig geankerd zijn in jezelf en leef met je armen wijd open ❤︎

Shine on!

 

 

 

 

 

Wil jij zelf aan de slag met je energie? Kijk dan eens naar mijn 8-wekelijkse embodiment training voor vrouwen, de Jade Method. Of misschien zijn m’n wekelijkse Qigonglessen iets voor jou.

Meer contact met je lijf? Download hier m'n ebook met eenvoudige oefeningen voor thuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.