fbpx
Omgaan met onbalans
Omgaan met onbalans
13 oktober 2016
je scheppingskracht inzetten
Goede voornemens? Mis deze 3 onmisbare ingrediënten niet!
31 december 2016

Commitment aan jezelf

De mijlpaal van 50 jaar bereiken vond ik gaaf en heel bijzonder (en ok, ook een beetje onwerkelijk) en inspireerde me tot een hernieuwd commitment aan mezelf. Dat hoort bij de nieuwe fase die ik met deze mijlpaal ben ingegaan: een opnieuw verbinden met m’n leven en met mezelf. Een feestje! En dat speciale moment kreeg als vanzelf vorm. 

De ochtend van m’n verjaardag werd ik werd wakker met een bijzonder, gevoel. Het was ontzettend helder wat me te doen stond: hoe ik  m’n energie vanaf dat moment zou inzetten en – dus – ook hoe ik die zou gaan sparen. In het schrift naast m’n bed schreef ik op wat er door me heen ging, als een innige belofte aan mezelf.

Staan voor jezelf

Commitment aan jezelf is niet hetzelfde als een ‘goed voornemen’, of als een aantal nieuwe acties op je to-do lijstje. Het is eerder een bewust gaan staan voor jezelf en voor wat je belangrijk vindt. Het zegt niet precies wát je wilt, maar wel hóe je in je leven wilt staan’. De acties of misschien moet ik zeggen nieuwe gewoonten, die eruit voortvloeien staan niet op zichzelf, maar vloeien direct voort uit je commitment aan jezelf: je weet waaróm je doet wat je doet wanneer je het doet. Het geeft je richting.

En dat is belangrijk, want als je je eigen richting niet helder voor ogen houdt, loop je het gevaar te verdwalen in de richtingen van anderen. Wanneer je in de ontdekkende fase bent is dat prima: het leven brengt je ervaringen waar je van leert en groeit. Maar er komt een tijd dat je weet wat je wilt en dat je weet hoe je wilt leven.  Sommige dromen heb je aan de wilgen gehangen en andere leef je en geef je vorm. Dat is niet altijd makkelijk.

Daarom is het ook zo fijn dat helder commitment motivatie geeft. De kracht om door te gaan als het zwaar wordt en een leidraad bij het maken van keuzes onderweg: past het wel of niet bij je. Alleen al hierom al is het opschrijven van je intentieverklaring goud waard.

Ik heb wat er op de ochtend van m’n verjaardag door me heengaan opgeschreven als 7 leefregels. Het hoeven natuurlijk niet de jouwe te zijn. Ik hoop dat ze je motiveren je eigen commitment met jezelf aan te gaan.

 

Mijn 7 leefregels voor een leven vanuit Flow en Intentie

1. Het leven uitnodigen

Ik nodig het leven uit, in plaats van het te ‘halen’. Je kunt gras niet laten groeien door te duwen of te trekken. Ik ben vol vertrouwen en doe wat ik te doen heb vanuit ontspanning en vertrouwen.

2. I put my heart into everything I do

Ik geef m’n 100% in wat ik doe en wnneer ik dit niet meer kan, dan neem ik pauze of ik stop ermee. Ik zeg geen ‘ja’ tegen een ander als ik daarmee ‘nee’ zeg tegen mezelf.

3. Ik vertrouw mijn energiesignaal

Ik stop geen tijd en energie in afwegen van keuzes of woorden, of het ‘inpakken’ van boodschappen. Ik vol m’n hart en kies voor radicaal vertrouwen. Ik breng in wat ik voel en handel daarnaar. Ik moedig anderen aan hetzelfde te doen.

4. Ik neem elke dag tijd en rust voor mezelf

Ik neem elke dag voldoende rust. Zo kan ik dichtbij de kracht die ik in me voel blijven en de energie en moed hebben om haar vorm te geven in het moment. Vermoeidheid verzwakt en vertroebelt en ik ga vermoeidheid uit de weg door goed voor mezelf te zorgen.

5. Ik koester m'n dankbaarheid

Elke dag ben ik dankbaar voor het leven, de mensen om me heen, voor wie ik ben en voor wat ik doen mag. Dankbaarheid verbindt me met m’n hart en geeft me energie.

6. Ik geef mezelf wat ik nodig heb

Ik geef mezelf wat ik nodig heb. Ik heb de kracht en de vaardigheden om goed voor mezelf te zorgen. Niemand anders hoeft dat te doen. Tegelijkertijd vraag ik om hulp en geef ik aan wat ik nodig heb. Ik voel me gesteund en geliefd.

7. Love my body

Ik hou van m’n lichaam. Het is m’n tempel, het is m’n voertuig, ik ben er thuis. Het herbergt m’n wijsheid, m’n kracht en m’n emoties. Ik vertrouw m’n lichaam en volg haar wijsheid. Het was voor mij vaak ‘niet goed genoeg’, maar vanaf nu waardeer ik het en eer ik het, precies zoals het is.

Dit is mijn Commitment aan mezelf, zoals dat ontstond op de ochtend van m’n verjaardag. Natuurlijk stonden veel zaken al langer ‘op de agenda’ en er heeft in m’n leven al een hele ‘verschuiving’ plaatsgevonden naar betere selfcare. Toch zijn patronen grillig en valt er altijd nog meer op te ruimen. Zodat ik nog meer kan zijn wie ik ten diepste ben. Zodat ik m’n kwaliteiten echt volledig kan delen.

Commitment aan jezelf is heel persoonlijk. Het is maar net wat jou op dit moment dichter je verlangen brengt, en waarmee je je meer wilt verbinden.

Ik ben dan ook benieuwd naar hoe jouw commitment aan jezelf eruit ziet. Heb jij die ene richtinggevende leefregel die jou door alle omstandigheden heen helpt? Super als je dat met me wilt delen.

 

Shine your Qi-light,
Roos_rondje_nieuw_naam_klein

Meer contact met je lijf? Download hier m'n ebook met eenvoudige oefeningen voor thuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.