fbpx
Pas op voor de ‘Please-valkuil’.
7 april 2017
ruimte voor jezelf
Hoe vaak neem jij tijd en ruimte voor jezelf?
5 juni 2017

Genieten is de nieuwe yoga!

Genieten is de nieuwe yoga

Regelmatig krijg ik de vraag of ik ‘een gouden tip’ heb om goed voor je energie te zorgen.

Die heb ik natuurlijk, Qigong. Niets anders dat ik ken brengt je zó in contact met je eigen energie en je eigen kracht. Alleen staat 20 minuten per dag Qigong beoefenen niet op ieders bucketlist, en dat begrijp ik maar al te goed.

De vraag om de gouden tip maakte dat ik na ging denken over de oogst van m’n oefening en hoe die oogst makkelijker te plukken zou zijn. Geen ‘oppervlakkige quick-fix’, maar iets dat echt resultaat zou geven.

Ik vroeg mezelf: ‘Wat zou iedereen graag doen, wat ook nog datzelfde gevoel van harmonie, van rust, van verbinding, balans en zelfliefde opwekt?‘ Het moest voor iedereen haalbaar zijn, dus ook in 5 minuten per dag kunnen.

Natuurlijk kwam meditatie voorbij in m’n zoektocht, en dankbaarheid beoefenen. Ik weet uit ervaring dat ze werken, maar toch was het niet helemaal wat ik zocht. Ik wilde iets wat ook de zintuigen erbij zou betrekken. Iets waar je hele lijf, je hele systeem heel makkeljk ‘ja’ tegen zou zeggen. Zodat je eigenlijk niet anders zou willen dan elke dag met plezier deze vorm van yoga (wat betekent eenwording van lichaam en geest) beoefenen.

Toen kwam er dit woord voorbij:

Genieten

 

En dát was ‘m. Dát is de ‘gouden tip’: zorg ervoor dat je geniet! Elke dag. Als het lukt 5 minuten. Langer mag natuurlijk ook. Wat je ook doet, waar je ook voor staat: geniet een moment.

Heb je ooit je focus gelegd op dat gevoel van genieten? Als je bent als de meesten van ons niet. We zijn namelijk een kei in het leggen van de focus op wat er níet goed gaat. En je weet inmiddels vast wel wat dát doet met je energie!

De focus op genieten doet je energie stromen en brengt je in contact met je lichaam. Genieten is een totaalbeleving van lichaam, geest en hart en brengt deze samen. Het is ware yoga.

Genieten verandert je leven, doordat het je energie verandert. Het brengt je in het nu en helpt je de gevolgen van stress te beperken. En als je de kunst van genieten beoefend, ga je bijna vanzelf ook op andere momenten van de dag anders kiezen en meer bij jezelf stilstaan.

Wow, is dat niet heel veel resultaat voor een klein beetje inzet? Enjoy! Ik heb al m’n geniet-plannetje voor vandaag (naast het doen van Qigong overigens ;-) En jij?

Shine your Qi-light!

 

 

 

 

 

 

Meer contact met je lijf? Download hier m'n ebook met eenvoudige oefeningen voor thuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.