fbpx
Omarm luiheid voor meer balans
Omarm je luiheid en kom weer in balans
4 augustus 2016
Het verschil tussen Qigong en Tai Chi
Het verschil tussen Qigong en Tai Chi
9 september 2016

Niet doen, je vakantiegevoel vasthouden!

We willen het allemáál: het vakantiegevoel ‘vasthouden’. We willen het nog niet kwijt! Het was zó heerlijk en op zo veel manieren! Maar door vast te willen houden kom je in een kramp en daarmee stagneren we en stoppen we de stroom. En is vakantiegevoel niet eenvoudig helemaal open ontspannen stromen? Niet doen dus, je vakantiegevoel vasthouden, maar neem in onderstaande 3 stappen wél de essentie mee!

Het is best gek dat we een gevoel dat we altijd kunnen hebben koppelen aan de schaarse vakantieweken die we hebben en het ineens ‘vakantiegevoel’ noemen.

Maar balans in je energie en open en ontspannen stromen is natúúrlijk en altijd voorhanden!

We zijn alleen niet gewend dat dat kan. We zijn gewend aan een contracted staat van zijn en zijn uit ons lijf, gewend aan stress en haast. Aan moe zijn en nergens echt aandacht aan kunnen besteden. Jakkeren. Je natuurlijke staat daarentegen is in je lijf zijn, open voor het moment, in ontspanning. Stromen, aanwezig zijn en een goede basisenergie hebben.

 

In 3 stappen naar de essentie van je vakantiegevoel

Jouw vakantiegevoel is niet iets dat je wilt vasthouden dus, maar het heeft wel een sleutel voor je. Een sleutel naar meer balans en energie. Je vindt ‘m in 3 stappen. Maar zet voor je begint je telefoon even uit en pak pen en papier.

 • Stap 1

Ga rustig zitten en breng eerst je aandacht naar je adem. Adem rustig en aandachtig 3x in en uit. Gebruik elke uitademing om wat meer te ontspannen.
Breng je aandacht in je lichaam. Hoe voelt het vakantiegevoel in je lijf? En in je hart? En in je hoofd?
Schrijf vanuit ontspannen toestand en zonder erover na te denken je antwoord op.

 • Stap 2

Ga met je aandacht naar je vakantie en laat het antwoord op de volgende vraag omhoog borrelen:

Wat maakte dat je ging stromen?

Je antwoord is van jou en heel persoonlijk. Er is geen goed of fout. Ik geef een paar voorbeelden wat omhoog zou kúnnen komen:

 • de tijd die je vol aandacht kon doorbrengen met je gezin
 • het volgen van je eigen ritme
 • het beleven van allerlei avonturen
 • het in een andere cultuur zijn
 • bijslapen en bijkomen
 • weer ‘bonden’ met je partner
 • wandelen, fietsen, lekker bewegen
 • veel buiten zijn
 • je neus achterna gaan
 • tijd voor vrienden

Vaak zijn het verschillende dingen die samen  je ‘vakantiegevoel’ maakten. Door die dingen te ervaren heb je een bestaande onbalans hersteld en ben je weer gaan stromen.

 • Stap 3

Lees je antwoorden en haal eruit wat je tekort bent gekomen en waar je dus meer behoefte aan hebt in je dagelijks leven.
Een voorbeeld: je hoeft niet persé naar verre landen om los te komen uit je dagelijkse patronen, je kunt ook andere dingen doen die je lostrillen uit je vaste patronen. Je eigen ritme volgen kan misschien niet helemaal in je werk- en gezinsleven, maar wat kan wél? Je kunt ervoor kiezen een uurtje eerder op te staan of om in het weekend dag vrij te houden waarin je het wél kunt doen.
Haal dus de essentie uit je antwoord, kijk eronder, erachter. En bedenk hoe je het vorm kunt geven, als is het in het klein, in je dagelijks leven. Schrijf je voornemens op en plan minimaal de eerste 3 keren in je agenda.
 

Hoe vaak en hoeveel?

Het hoeft allemaal echt niet in de misschien wat ongebreidelde hoeveelheden die je in de vakantie ervoer, dat was in de vakantie nodig om je energiebalans te herstellen. Eenmaal in balans kan je met minder toe, maar heb je het wel regelmátiger nodig. Succes!

 

Ik wens je flow!

Rosanne_schrijfletter

 

 

Meer contact met je lijf? Download hier m'n ebook met eenvoudige oefeningen voor thuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.