fbpx
Balans bestaat niet
Sorry…balans bestaat niet!
2 februari 2017
Moe? Meer energie? Oormassage helpt
Moe? Oormassage geeft je een opkikker
21 februari 2017

Zó voel je je elke dag stralend

Zo voel je je elke dag stralend

Door onderstaande oefening open je je voor een hogere energie, die van liefde, dankbaarheid en compassie. Wanneer je jouw energie naar deze hoge frequentie brengt, heeft dat een enorm effect op hoe je je voelt en hoe je reageert op situaties om je heen. Verander je energie en je verandert zo ongeveer alles!

Voordat ik begin met m’n Qigong-training doe ik al jaren een korte meditatie of visualisatie. En sinds een aantal maanden begin ik er ook m’n dag mee. Lekker voordat ik opsta. Of als ik onder de douche sta.

Het geeft me enorm veel energie. Of moet ik zeggen hóge energie. Ik voel me goed en immens geliefd. Zacht en ontspannen, open en vol vertrouwen. En als ik er even ‘uit’ ben, weet ik de weg terug. Binnen no-time heb ik een zacht hart en een dito glimlach. Het enige wat ik hoef te doen is volledig te ontspannen en mezelf af te stemmen op Liefde. Met een hoofdletter ‘L’. En daarna komt alles wat ik doe vanuit die energie. En mijn dag kan niet meer stuk.

Jij kunt dat ook.

Wat je ervoor nodig hebt is 10 minuten ononderbroken tijd. Hoe vaker je het doet, hoe sneller het gaat overigens. Maar ik zou het zeker niet minder dan 7 minuten doen, je wilt tenslotte niet beknibbelen op tijd voor jezelf!

Met deze meditatie verhoog je je energiefrequentie

Kies een plek waar je je comfortabel terug kunt trekken, zet je smartphone op ‘niet storen’ en vraag de mensen om je heen om je even niet te storen. Zo. Nu ben je er klaar voor.

Ga rustig zitten of liggen en breng je aandacht in je lichaam. Voel hoe je lichaam beweegt door de beweging van je adem. Doe dit zeker 3 ademhalingen achter elkaar. Bij elke uitademing ontspan je een beetje dieper.

Breng dan je aandacht naar je kruin en dan dóór je kruin naar boven, zo ver mogelijk in de ‘blauwe lucht’ als je je kunt voorstellen. Daar hoog boven je hoofd is de energie zuiver en puur. Wanneer mensen bidden of zich afstemmen op hun hogere ik, stemmen ze vaak af op de frequentie die daar is van dankbaarheid, liefde en compassie. Je hoeft dit niet te ‘weten’, je hoeft het je alleen maar ‘voor te stellen’.

Stel je dan voor dat je daarboven een deur ziet. Misschien is die dicht, misschien staat ie ook een beetje open. Open de deur, of zet ‘m verder open, zodat die pure energie naar je toe kan stromen, via je kruin. Je kunt je dit voorstellen als licht, stromend licht dat door je heen gaat en ook over je heen, als het water van een douche. Het stroomt in je hoofd en vult elke cel. Je brein, je ogen, je oren, je neus, je mond. Stel je voor hoe je hele hoofd gevuld wordt met licht, met de energie van liefde.

Het stroomt door je nek en keel, door je schouders en armen naar de puntjes van je vingers. Je armen worden licht.
Ook stroomt de energie door je borst en vult je borst. Je longen, je hart en ook je borsten. Je hart ontspant en vult zich. Het raakt elke keer meer vertrouwt met deze energie en opent zich elke keer een beetje meer..

De energie stroomt ook omlaag, door je buik tot onderin je bekken. Vult je helemaal op. Laat je lichaam wennen aan deze overvloed, dit zachte stralen, zodat je je meer en meer veilig gaat voelen, geliefd, gesteund. Dan gaat de energie naar beneden, stel je voor hoe het je benen vult, helemaal tot en met je voeten en tenen. En dan door de chakra’s in je voeten naar beneden stroomt, de aarde in om zich daar, diep beneden je samen te vloeien met de kern van de aarde. Ook diep beneden je is een bron, in essentie diezelfde bron als boven je hoofd. Deze energie heeft een steunende, helpende, voedende kwaliteit. Ze houdt je veilig en geeft je ‘grond onder je voeten’. En ze stroomt omhoog om je te vullen, via je voeten en je benen in je bekken en verder omhoog, in je hart.

Je hart overstroomt van energie. De energie van boven en van beneden. Sta je hart toe te overstromen en behalve jou, ook de ruimte om je heen te vullen. Het is alsof je licht geeft en de ruimte om je heen is ook licht. De cellen van je lichaam dansen in het licht en komen in harmonie. Onbalans smelt weg. Je wordt lichter, stralender. Steeds meer.

De energie die je nu ervaart is er altijd, 24/7. Je hoeft er alleen maar mee in verbinding te blijven en te stralen. Zo verlicht je situaties, de mensen om je heen. Alles wat je aanraakt, alles wat je doet of wilt.. Het wordt beter, makkelijker, meer liefdevol.. En daarvoor hoef je niks van je energie weg te geven, je hoeft alleen maar jezelf te zijn, vol van deze energie en stralend.

Wanneer het genoeg voor je is, sluit dan je meditatie af. Voel het gevoel in je lichaam, de glimlach om je mond. Leg even je handen op je hart. En ga dan rustig verder met wat je doen wilt.

 

Geniet ervan, fijne dag, enne… shine your Qi-light!

Meer contact met je lijf? Download hier m'n ebook met eenvoudige oefeningen voor thuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.